„Juventus“ krepšininkai pripažino „Pinar Karsiyaka“ pranašumą

Labai gerai susitikimą pradėję ir pirmosiomis minutėmis solidžią persvarą įgiję Utenos „Juventus“ krepšininkai nesugebėjo sulaikyti varžovų ekipos legionierių ir patyrė ketvirtąją nesėkmę iš eilės FIBA Čempionų lygos turnyre. A grupės mače Žydrūno Urbono auklėtiniai savo aikštelėje 76:82 (22:18, 18:24, 15:19, 21:21) nusileido Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipai.

„Juventus“ klubas šiame mače itin netiksliai atakavo iš toli. Tikslą pasiekė vos penki tritaškiai iš 30 bandymų.

Mindaugo Kupšo sėkmingo žaidimo puolime dėka uteniškiai sužaidus keturias minutes pabėgo į priekį (11:4), o dar po poros minučių komandas jau skyrė devyni taškai – 15:6. Po minutės pertraukėlės atkarpa 5:0 atsakę svečiai sugebėjo priartėti (11:15), bet LaRono Dendy ir Maksymo Korniienko metimai vėl leido „Juventus“ klubui padidinti pranašumą – 20:13. Visgi kėlinio pabaigoje Dominico Waterso tikslios atakos dar sykį leido svečiams priartėti – 18:22.

Antrojo kėlinio pradžioje D. J. Kennedy dėjimu iš viršaus sumažino „Pinar Karsiyaka“ klubo atsilikimą iki dviejų taškų (22:24), bet netrukus pats buvo nubaustas technine pražanga, o uteniškiai susigrąžino kiek saugesnę persvarą – 29:24. Likus žaisti keturias minutes Scottas Woodas tolimu metimu pirmą kartą išvedė į priekį svečius (34:31), bet A. Irelendas tolimu metimu atstatė pusiausvyrą – 36:36. Per likusį laiką kiek sėkmingiau žaidė Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai, kurie įpusėjus mačui turėjo dviejų taškų pranašumą – 42:40.

Trečiąjį ketvirtį spurtu 7:0 pradėję svečiai sužaidus vos dvi minutes padidino pranašumą iki devynių taškų (49:42), o netrukus skirtumas jau tapo dviženklis – 55:45. Karolio Guščiko tritaškis bei Arvydo Šikšniaus ir L. Dendy metimai prasidėjus priešpaskutinei ketvirčio minutei sumažino „Juventus” deficitą iki keturių taškų (55:59), kuris per likusį laiką dar šiek tiek išaugo – 55:61.

Itin prastai iš toli atakavę uteniškiai ketvirtajame kėlinyje ir toliau sunkiai rinko taškus, bet varžovų į priekį toli nepaleido – 58:63. Nors sužaidus keturias minutes svečiai vėl kiek nutolo (58:65), bet aktyviai besigynę uteniškiai likus žaisti keturias minutes sumažino deficitą iki minimumo – 66:67. Į tai žaibiška atkarpa 7:0 atsakę A. Trifunovičiaus auklėtiniai vėl padidino atotrūkį (74:66) ir rungtynių likimas buvo nuspręstas. Per likusį laiką „Juventus” intrigos jau neatkūrė ir patyrė nesėkmę rezultatu 76:82.

„Juventus“ klubui po 15 taškų pelnė Mindaugas Kupšas ir LaRonas Dendy, 14 – Anthony Irelandas , 10 – Kenny Gainesas, 7 – Karolis Guščikas, 6 – Simas Buterlevičius, 5 – Arvydas Šikšnius, 4 – Maksymas Korniienko.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė D. J. Kennedy, Matinas Turenas bei Dominicas Watersas.

„Juventus“ inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas