Mažvydas vejasi Ronaldo

„Utenio“ akademijos auklėtiniui Mažvydui – aštuoneri. Futbole jam labiausiai patinka rungtynės, kuriose jo komanda laimi. Kada nors Mažvydas norėtų žaisti Madrido „Real“ komandoje, kaip ir jo mylimiausias žaidėjas Ronaldo. Uteniškis apgailestavo tik dėl vieno – kad kol jis užaugs, Ronaldo pasens.

Vienas iš pirmųjų „Utenio“ akademijos auklėtinių futbolo treniruotes lankyti pradėjo dar vaikų darželyje. Kaip prisiminė jo tėtis Rytis Tumėnas, vieną dieną sūnus, iki tol lankęs šokių būrelį, grįžo namo ir pareiškė, kad nuo šiol lankys futbolo treniruotes.

„Nestabdėme sūnaus, leidome lankyti tai, kas jam patiko. Iki šiol vežame į šokių užsiėmimus, po jų – į futbolo treniruotes, – pasakojo Mažvydo tėtis. – Žinoma, vaiko užsiėmimams tenka skirti nemažai laiko, bet kai patinka ir sūnui, ir mums, tai nėra sunku“.

Tėtis pastebėjo ryšį tarp, iš pirmo žvilgsnio skirtingų, užsiėmimų. Pasak jo, abiejuose jų lavinama koordinacija, dėmesys, vikrumas. Kartais tėtis pastebi, kad Mažvydas užduotis futbolo treniruotėse atlieka „šokio žingsneliu“.

Mažvydas spėja suderinti abu mėgstamus užsiėmimus, laiko lieka ir žaislams ar telefoniniams žaidimams, be kurių, jo manymu, apsieti būtų neįmanoma. Dar Mažvydas skaito knygas. Dažniausiai apie futbolą. Paskutinė knyga, kurią laikydamas rankose net užmigdavo – apie Cristiano Ronaldo gyvenimą ir karjerą.

„Negaliu išskirti kas labiau patinka – futbolas ar šokiai. Abu patinka, abu užsiėmimai panašūs tuo, kad yra lavinamos kojos, šokiuose – ir rankos“, – paaiškino Mažvydas.

Tokią pat kaip jo sekamo žaidėjo Ronaldo – puolėjo – poziciją aikštėje užimantis berniukas atskleidė, kad labiausiai jam patinka rungtynės: tiek tos, kuriose pats žaidžia ir laimi su komanda, tiek visos, kurias transliuoja televizijos.

„Mūsų komanda visuomet laimi. Jei retkarčiais pralaimėtume, būtų labai liūdna“, – atviravo jaunasis futbolininkas tikindamas, kad kai užaugs jo komanda, „Utenis“ niekuomet nepralaimės.

Mokykloje Mažvydui patinka ir sekasi viskas: matematika, lietuvių kalba, dailė. Nesunku atspėti, kad pertraukų metu jis su kitais berniukais žaidžia futbolą. Mokytoja tai daryti berniukams leidžia žaidimų kambaryje, kur kamuolį atstoja minkšti žaislai, o vartus – radiatorius. Todėl Mažvydas džiaugiasi, kad iki šiol neiškūlė nei vieno lango.

„Namuose turiu du futbolo kamuolius, bet manau, kad jų per mažai, reikėtų daugiau, – svarstė Mažvydas. – Noriu tapti futbolininku. Turiu ir kitų aktyvių veiklų, važinėju paspirtuku. Ant mano kojų retai nebūna mėlynių, tačiau rimtų traumų neturėjau, o treniruočių metu dėviu apsaugas.“

Nors Mažvydas žino, kad sportininkai laikosi griežto režimo, pamiegoti dieną sakė neturintis kada, o vakare užmiega tada, kada „nulūžta“. Ir valgo viską ką mėgsta – picą, saldainius. Tačiau, jei tektų rinktis tarp futbolininko karjeros ir saldumynų, pastarųjų atsisakytų.

Tėtis atskleidė, kad sūnaus aistra futbolui paskatino ne tik šeimos vyrus labiau domėtis šiuo sportu, tačiau įtraukė ir mamą, iki tol juo visai nesidomėjusia. „Dabar ir mama stebi ne tik sūnaus, bet ir visas „Utenio“ rungtynes. Jei jos vyksta namuose – einame į stadioną, jei išvykoje – stebime ekrane, – pasakojo jis. – Puiku, kad sūnus visą šeimą užkrėtė meile futbolui.“

Utenos „Utenio“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas