Su pirmuoju sniegu atėjo ir „Juventus“ pergalė

Vos tik pradėjus Utenos ir Izraelio krepšininkų susitikimą, gamta iškrėtė išdaigą – prasidėjo snygius. Gal ir gamta padėjo, kad pagaliau Utenos „Juventus” klubas šventė pirmą pergalę FIBA Čempionų lygoje. Uteniškiai trečiojo A grupės turo mače namuose 71:69 (18:14, 21:18, 11:16, 21:21) palaužė Holono „Hapoel” krepšininkus, kurie kol kas, nors ir su garsiomis žvaigždėmis, žengia su trimis pralaimėjimais.

Ši pergalė tapo pirmąją Žydrūnui Urbonui stovint prie „Juventus” ekipos vairo. Po rungtynių klubo strategas iš arenos buvo išlydėtas audringomis ovacijomis.
Nerezultatyviai prasidėjusiame mače komandos sunkiai rinko taškus, tad sužaidus keturias minutes uteniškiai pirmavo vos 6:4. o po pirmųjų dešimties minučių turėjo keturių taškų persvarą – 18:14.

Antrąjį ketvirtį uteniškiai pradėjo spurtu 7:0 ir „Juventus” nutolo – 25:14. „Hapoel” klubas į tai atsakė savo analogiška atkarpa. Tačiau įpusėjus mačui uteniškiai ir toliau buvo priekyje – 39:32.

Trečiajame ketvirtyje likus žaisti keturias minutes Tashawno Thomaso ir Joe Alexanderio vedini svečiai sumažino deficitą iki penkių taškų (41:46), o prasidėjus paskutinei minutei skirtumas dar labiau aptirpo – 45:48. Per likusį laiką skirtumas sumažėjo iki dviejų taškų ir prieš lemiamą ketvirtį „Juventus” buvo priekyje 50:48.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus pustrečios minutės M. Kupšas ir A. Irelandas vėl padidino „Juventus” persvarą (56:50), o įpusėjus kėliniui skirtumas liko nepakitęs – 60:54. Visgi svečiai surengė kelias tikslias atakas ir likus žaisti dvi minutes rezultatas tapo lygus – 60:60. A. Irelando baudų metimai likus žaisti 72 sekundes sugrąžino minimalią persvarą „Juventus” klubui (63:62), o netrukus ją padidino iki trijų taškų – 68:65. Varžovai pataikė vieną baudos metimą (68:66), o per likusį laiką „Juventus” išlaikė persvarą ir laimėjo rungtynes rezultatu 71:69.

Nugalėtojams, kurie vis dar žaidė be traumuoto komandos kapitono Arvydo Šikšniaus, po 15 taškų surinko Anthony Irelandas ir Maksymas Korniienko, po 12 – LaRonas Dendy ir Mindaugas Kupšas, 9 – Dovis Bičkauskis, 6 – Simas Buterlevičius, 2 – Laurynas Samėnas.

„Hapoel” klube po 18 taškų pasižymėjo Joe Alexanderis ir Rashawnas Thomas bei 12 įmetė Tarrellas Holloway’us.

Laikraščio „Utenos diena” ir „Juventus” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas