Po įtemptos kovos „Utenis“ nusileido Vilniaus „Žalgiriui“

Penktojo A lygos čempionų titulo link artėjantis Vilniaus „Žalgiris“ rugsėjo 20 dieną iškovojo dar vieną pergalę prieš Utenos „Utenio“ komandą. 25 turo rungtynėse svečiuose čempionai uteniškius palaužė rezultatu 2:1.

Rungtynės prasidėjo energingomis vilniečių atakomis ir bandymais anksti pelnyti įvartį. Utenos komanda tą šturmą atlaikė, tačiau šeimininkams porą kartų šypsojosi sėkmė. 17 minutę Donovanas Slijngardas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą Bahrudinui Atajičiui taip, kad šiam beliko nukreipti kamuolį į vartus. Tačiau bosnis smūgiavo virš vartų. Po minutės jau B. Atajičius pasiuntė kamuolį laisvam buvusiam Elivelto, vis tik brazilas akimirką pavėlavo prie kamuolio nespėjo.

Kėlinio viduryje „Utenio” futbolininkai atkuto ir patys ėmė grasinti varžovų vartams, į žaidimą teko įsitraukti iki tol nuobodžiavusiam „Žalgirio” vartininkui Armantui Vitkauskui.
Vis tik sužaidus 30 minučių uteniškiai praleido įvartį. Po gynėjų klaidos Elivelto perdavė kamuolį prie vartų buvusiam B. Atajičiui, kuris šį kartą neprašovė – 0:1. Baigiantis kėliniui dar vieną progą iššvaistė Elivelto, iš arti mušęs virš vartų.
Antro kėlinio pradžioje „Utenis” galėjo išsiveržti į priekį. 52 minutę kamuolys baudos aikštelėje atšoko laisvam buvusiam Johnui Hernandezui, vis tik futbolininkas iš Kolumbijos nepataikė į vartus.
Netrukus aikštėje užvirė emocijos ir įsikarščiavusių abiejų komandų futbolininkų aistras teisėjas Gediminas Mažeika ėmė malšinti rodydamas korteles, o „Utenio” trenerio Davido Campanos asistentą Carlosą Perezą už emocingą elgesį netgi išvarė į tribūnas.
Vėliau neatlaikė Manto Kuklio nervai. 65 minutę žalgirietis šiurkščiai prasižengė prieš J. Hernandezą ir buvo nubaustas antra geltona kortele.
Vis tik žaisdami mažumoje čempionai sugebėjo įmušti antrą įvartį. 76 minutę serbas Matija Ljujičius po individualaus prasiveržimo nestipriu, bet tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą. Tačiau po dviejų minučių labai panašiu įvarčiu atsakė Carlosas Carrasco, tik ispanas smūgiavo iš toliau – 1:2.
Paskutinėmis minutėmis „Utenis” bandė išplėšti lygiąsias, bet „Žalgirio” futbolininkai ramiai apsigindavo ir lėtindami žaidimo spartą, išsaugojo pergalingą rezultatą.

Utenos „Utenio” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas