Futbolo pasaulyje: su kamuoliu – nuo vienerių

„Utenio” gynėjas Aleksandras Levšinas jau antrus metus žaidžia Utenoje ir džiaugiasi, kad čia turi geras sąlygas augti. Šią vasarą pakviestas į U19 rinktinę jaunas žaidėjas tikisi gero pasirodymo Europos čempionato atrankoje ir sėkmingo „Uteniui” LFF A lygos sezono užbaigimo.

A. Levšino šeimos šaknys – Rusijoje, kur gimė ir gyveno jo tėvai. Sovietmečiu pastačius Visagino atominę elektrinę Levšinai pradėjo dirbti joje ir apsigyveno Lietuvoje su jau gimusia vyresnėle A. Levšino seserimi. Anuomet visas Visagino miestas buvo pastatytas atominės elektrinės darbuotojams.

A. Levšinas ir jo brolis Kirilas gimė Visagine, kur žengė pirmuosius žingsnius į futbolo pasaulį. „Kai man sukako vieneri metai, gavau dovanų futbolo kamuolį, – apie pirmąją pažintį su futbolu pasakojo A. Levšinas. – Mano tėtis taip pat žaidė futbolą, tiesa, neprofesionaliai, bet turbūt todėl ir gavau tokią dovaną.”

Nuo to laiko A. Levšinas su futbolo kamuoliu nebesiskyrė ir visuomet svajojo apie futbolininko karjerą.

Futbolo treniruotes gimtame mieste pradėję lankyti kartu su broliu, žaidė Visagino komandoje iki tol, kol vienų rungtynių su „Utenis B” komanda metu buvo pastebėti uteniškių trenerio ir prieš porą metų pakviesti į „Utenį”.

Pavasarį baigęs mokyklą Levšinas į profesionalaus futbolininko tvarkaraštį įtraukė tolimesnes studijas – Visagine jis studijuoja kompiuterines technologijas, todėl kartais net keletą kartų per savaitę keliauja į gimtąjį miestą.

Žaidėjas pripažino, kad nėra lengva blaškytis tarp dviejų miestų ir dalinti laiką sportui bei mokslams, tačiau akcentavo, kad norint ir žinant savo tikslą, galima spėti viską.

„Tiek treniruočių, tiek žaidimo lygis čia labai skiriasi, čia mes intensyviai dirbame, – komandas lygino A. Levšinas. – Tai kitoks futbolas nei Visagine, kiti reikalavimai, sudėtingesni taktiniai mokymai, nuolatinės treniruotės, teko adaptuotis, bet manau, kad tai labai gerai, skatina tobulėti.”

Šią vasarą Levšinas buvo pakviestas į U19 rinktinę, iš kurios treniruočių stovyklos neseniai grįžo. „Manau, kad kiekvienam sportininkui yra garbė būti pakviestam į rinktinę, tai suteikia pasitikėjimo ir motyvacijos toliau dirbti ir tobulėti, – tvirtino A. Levšinas. – Manau, kad ši rinktinė yra pajėgi ir gali pademonstruoti gerus rezultatus.”

Utenos „Utenis” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas