„Juventus“ ekipai vadovaus kaunietis Gediminas Petrauskas

Vakar, rugpjūčio 8 dieną, Utenos krepšinio klubo „Juventus” vadovybė Utenos rajono savivaldybėje pasirašė sutartį su nauju komandos vyriausiuoju treneriu kauniečiu Gediminu Petrausku, kuris prieš kelias dienas su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės krepšininkais grįžo iš Europos čempionato, kuriame jaunimas iškovojo bronzos medalius. Rajono savivaldybės ir klubo vadovai naują trenerį pasveikino laimėjus bronzą.

Todėl „Juventus” strategas tik dabar atvyko į Uteną ir kartu su komandos vadovais baigs formuoti naujo sezono ekipą, kuri jau kitą savaitę, per Žolinę, rugpjūčio 15 dieną, pradės pasirengimą artėjančiam sezonui Dubingiuose.
Jei praėjusių porą sezonų komandos vairą savo rankose laikė tituluotas krepšininkas ir treneris Antanas Sireika, tai šį kartą „Juventus” vyrus treniruos turintis titulų 32 metų krepšinio treneris G. Petrauskas. Jo treniruojami lietuviai medalius iškovojo trečią vasarą iš eilės. 2015 metais stratego vadovaujama Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė tapo Europos vicečempione, o 2016 metais lietuviai pasidabino bronzos apdovanojimais pasaulio čempionate. Jauniausias Lietuvos krepšinio lygos treneris turi nemažą patirtį ir šalies čempionate. Treneris šešerius metus dirbo LKL lygoje, kurioje treniravo Palangos „Naglio”, Kėdainių „Nevėžio” bei Šiaulių „Šiaulių” ekipas. Praėjusį sezoną specialistas dirbo Vengrijos lygoje žaidžiančios Pakšo „Atomeromu” ekipos strategu. Tiesa, įpusėjus sezonui sutartis abipusiu susitarimu buvo nutraukta.
Treniruodamas „Šiaulių” ekipą kaunietis 2014 m. tapo BBL čempionu, o 2012 m. iškovojo LKF taurės bronzos medalį.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas