Brangiausias A lygos žaidėjas – „Utenyje“

Utenos „Utenio” saugas Johnas Hernandezas, kaip skelbia transfermarkt.com, yra brangiausias A lygos žaidėjas. Jo vertė – 700 tūkst. Eurų.

Pats J. Hernandezas nesureikšmina fakto, kad yra brangiausias Lietuvos čempionato žaidėjas.
Legionierius iš Kolumbijos teigia, kad futbolininko karjeros laiptais lipa nuosekliai, nuo vienos pakopos ant kitos, daug dirba ir stengiasi tobulėti, o šiuo metu yra laimingas žaisdamas „Utenio” komandoje.
J. Hernandezas augo Bario Kampestrės miestelyje Kolumbijoje, šalyje, kur futbolas yra gerokai populiaresnis nei Lietuvoje.
Legionierius prisiminė, kad pirmoji jo futbolo mokykla buvo šio miesto gatvėse ir kiemuose, kur kartu su kitais vaikais pradėjo spardyti kamuolį.
Kaip ir daugelis kolumbiečių, visa J. Hernandezo šeima mėgsta futbolą, visi giminaičiai jį žaidžia, tiesa, tik mėgėjiškai – iki šiol nė vienas artimasis nepasiekė profesionalo lygio. Todėl visi karštai palaikė jauniausią iš keturių šeimos sūnų J. Hernandezą ir tada, kai jis pradėjęs lankyti mokyklą prisijungė prie jos futbolo komandos, kurioje žaidė nuo vaikystės iki 15 metų amžiaus, ir tada, kai išvyko į sostinę Bogotą, ir dabar, kai tęsia karjerą Utenoje.
Žaidimo lygiu praaugęs mokyklos futbolo komandos draugus, Bogotoje J. Hernandezas ėmė žaisti aukštesnio lygio jaunimo ekipose.
Netrukus pradėjęs profesionalaus futbolininko karjerą, rungtyniavo Kolumbijos aukščiausios lygos komandose: Medeljino „Independiente”, Bojakos „Patriotas” , Huilos „Atletico”, Rionegro „Aguilos”. Į Lietuvą J. Hernandezas atvyko iš Nikaragvos, Managvos UNAN klubo.
„Utenis” – futbolininko debiutas Europoje. Pasak žaidėjo, atvykęs į Lietuvą jis pajuto skirtumą tarp kolumbietiško ir lietuviško futbolo.
„Kolumbijoje labai svarbi žaidimo kokybė, technika, o Lietuvoje futbolas labiau atletiškas, atviras, remiasi fizine jėga, – pastebėjo jis. – Tai nauja patirtis, nauji iššūkiai. Esu laimingas žaisdamas „Utenyje”, jaučiuosi šioje komandoje puikiai ir kovoju už ją, stengiuosi tobulėti ir tikiuosi žingsnis po žingsnio kelti savo žaidimo lygį, kaip tą dariau iki šiol”.
„Utenio” vyriausiasis treneris Davidas Campana saugą apibūdino kaip rimtą pavojų priešininkams aikštėje keliantį žaidėją: „Jis viską atlieka puikiai. Retai klysta, suteikia komandai labai daug naudos, jo geras smūgis, koncentracija, jis patikimas žaidėjas, o tai svarbu kiekvienam treneriui.”

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas