Viešosios infrastruktūros sutvarkymas Utenos rajono Užpalių miestelyje

Užpaliuose beveik baigtas įgyvendinti viešosios infrastruktūros sutvarkymo projektas, finansuotas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai” priemonę „Prielaidų spartesnei ūkinės veiklos diversifikacijai kaimo vietovėse sudarymas”. Projekto, kurio bendra vertė 723 496,79 euro, darbus atliko AB „Utenos melioracija”.

Įgyvendinus projektą buvo kompleksiškai sutvarkytos Užpalių miestelio viešosios erdvės, gatvės, nutiesti šaligatviai. Miestelio gyventojus ir svečius džiugina sutvarkytas skveras, esantis centrinėje miestelio dalyje, prie Astiko ir Vytauto gatvių sankirtos. Skvere įrengta apšvietimas ir pėsčiųjų takai, iškirsti seni pūvantys medžiai, atnaujinti želdiniai, pastatyta šiukšlių dėžės, suoliukai, sutvarkytos rekreacinės zonos. Pasak Užpalių seniūnijos seniūno Eugenijaus Keramino, tikimasi, kad taip sukurta saugi, patraukli, tinkama poilsiui gyvenamoji aplinka.
Rekonstruota Pilies gatvės atkarpa prisidės prie gyvenamosios aplinkos kokybės gerinimo ir verslo skatinimo, investicijų pritraukimo. Pastarosios gatvės sutvarkymas ypač pradžiugino joje gyvenančius užpalėnus – anksčiau vos palijus jų kiemus ir rūsius užtvindydavo vanduo, pavasarį gatvę padengdavo storas ledo sluoksnis. Šiais metais seniūnui jau nebeteko girdėti gyventojų skundų.
Teritorijoje, esančioje šalia Užpalių gimnazijos pastato, įrengta lauko pakyla, kurioje jaunimas žaidžia krepšinį.
Jaunuosius užpalėnus ypač džiugina ir vilioja dvi sporto aikštelės – paplūdimio tinklinio ir universali, su sintetine danga. E. Keraminas tikisi, kad sutvarkius rekreacines zonas bus sudarytos sąlygos kokybiškesniam ir turiningesniam laisvalaikio praleidimui bei jaunimo įtraukimui į visuomeninę veiklą, taip siekiant užkirsti kelią jaunimo migracijai, siekiant miestelių ir seniūnijų konkurencingumo, investicinio bei gyvenamosios aplinkos patrauklumo didinimo, vietos gyventojų iniciatyvų skatinimo. Tikimasi, kad į miestelį bus pritraukiama daugiau svečių iš Utenos rajono aplinkinių miestelių, atvykstantieji teiks finansinę naudą vietos paslaugų sektoriaus įstaigoms, taip užtikrinant palankesnes sąlygas Užpalių miestelio gyventojams plėtoti įvairesnes prekybos bei paslaugų veiklas. Planuojama, kad projekto investicijos prisidės prie sąlygų, padedančių stabdyti šio miestelio gyventojų skaičiaus mažėjimą ir stiprinančių vietos bendruomenę, kūrimo, suteikdamos paskatą vietos paslaugų sektoriaus diversifikacijai ir tolimesnei plėtotei.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas