Utenos krašto kūrėja Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su tautodailininke, karpinių meistre ir grafike Odeta TUMĖNAITE-BRAŽĖNIENE. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai Utenos krašto kūrėjai iki birželio 15 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė gimė Rokiškio rajone, Keležerių kaime. Vilniaus pedagoginiame universitete įgijo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo specialybę. Nuo 1986 metų gyvena Utenoje. Su vyru Jurgiu augina du sūnus ir dvi dukras bei dirba kūrybinį darbą.
Kaip save apibūdino Odeta, ji iš profesinio pašaukimo – pedagogė, o iš sielos atliepimo – menininkė, tautodailininkė, poetė, karpinių ir margučių skutinėjimo meistrė, grafikė.
Rokiškio krašto dukra, jau ketvirtį amžiaus Utenoje gyvenanti kūrėja teigė, kad dar studijų laikais ją paviliojo karpinių menas – karpinių miniatiūros, teminiai ciklai, atvirukai, knygų iliustracijos. Kūrybinė patirtis sudėta į knygą „Karpiniai” ir „Mokomės karpyti”.
Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė – Utenos kultūros ir meno premijos laureatė, 2006 metais gavusi Utenos miestui nusipelniusio žmogaus vardo apdovanojimą už rajono tautodailininkų telkimą ir indėlį į Utenos krašto tautodailės puoselėjimą ir propagavimą. 2007 metais tautodailininkė tapo Respublikinės parodos-konkurso „Aukso vainikas” laureate. 2009 metais jai įteikta Lietuvos kultūros ministerijos premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas