Utenos krašto kūrėjas – Genadijus Kaminskas

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame susipažinti su vytelių pynėju, Utenos rajono tautodailininku Genadijumi KAMINSKU. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiam Utenos krašto kūrėjui iki balandžio 27 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Uteniškis amatininkas Genadijus Kaminskas yra gerai žinomas mūsų krašto vytelių pynėjas. Iš vytelių pinti krepšiai skalbiniams, siūlams, originalios lėkštės, padėklai, mažiems vaikams skirti krepšiukai, įvairiausių formų pintinės. Tai tradiciniai dirbiniai, atspindintys tautos praeitį ir savitumą.
Nuo 1997 metų parodose dalyvaujantis G. Kaminskas daugiau nei prieš dešimtmetį tapo Utenos rajono tautodailininkų klubo nariu. Šiandien darbo trūkumu nesiskundžiantis tautodailininkas sako, kad dirbantis žmogus gali išgyventi įvairiomis sąlygomis, tad dejuoti ir aimanuoti jis nemėgsta. Atšilus orams darbo netrūksta ne tik prie gražiai išpuoselėto namo, bet ir pinant įvairius dirbinius iš vytelių…

udiena.lt inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas