Utenos krašto kūrėjas – Alvydas Valiukas

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame susipažinti su tradicinio amato kalvystės meistru Alvydu VALIUKU. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiam Utenos krašto kūrėjui iki balandžio 19 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Utenos rajone, Mirkėnų kaime, įkurtoje uteniškio tautodailininko Alvydo Valiuko kaimo turizmo sodyba poilsiautojams duris atvėrė viena pirmųjų Utenos rajone. Ši įspūdinga vieta Leliūnų seniūnijoje turistus vilioja ne vien peizažu ir ramybe, bet ir kalvystės darbais.
Kaip pats A. Valiukas sako, iš čia poilsiautojai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio neišvažiuoja tuščiomis: dažnai jie išsiveža ne tik gerų įspūdžių, bet ir simbolinių kalvystės darbų. Jie turi puikią galimybę susipažinti su sunkiu fizinės ištvermės reikalaujančiu darbu.
Prie vaizdingojo Ilgio ežero A. Valiuko rankomis išpuoselėtoje turizmo sodyboje galima pamatyti, kaip gimsta vario, juodojo metalo darbai. Senosios kalvystės amato puoselėtojas kalvyste intensyviai užsiėmė atkūrus Lietuvos nepriklausomybę.
Baigęs Kauno Stepo Žuko technikumą ir pamokytas profesionalių kalvių, daugelį darbų kalė iš vario. Nemažai jo sukurtų dirbinių puošia ne tik Utenos, bet ir kitų miestų įmonių ir įstaigų interjerus.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas