Krovininis traukinys partrenkė bėgiais ėjusius stumbrus

Praėjusią naktį Kėdainių rajone, Šilainių kaime, krovininis traukinys partrenkė per bėgius ėjusius tris stumbrus. Tai įvyko maždaug vidurnaktį, kai stumbrų banda keliavo per geležinkelio bėgius Kėdainių r., netoli „Lifosos”, geležinkelio atkarpoje tarp Šilainių geležinkelio stoties ir viaduko į „Via Baltica” magistralę. Krovininis traukinys Vilnius–Klaipėda rėžėsi į stumbrų bandą. Vietoje žuvo trys stumbrai. Paaiškėjo, kad tai dvi maždaug 8 ir 2 metų amžiaus patelės ir iki 4 metų amžiaus patinas.

Dėl įvykio šioje geležinkelio atkarpoje 4 valandoms buvo sutrikęs traukinių eismas. Paryčiais stumbrai nuo bėgių galiausiai perkelti į pakelę. Penktadienio rytą įvykio vietoje dirbo aplinkosaugininkai, stumbrininkai ir veterinarai.

Žuvę stumbrai bus perduoti Lietuvos zoologijos sodui. Pagal sutartį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas Lietuvos zoologijos sodui perduoda iš brakonierių paimtus neteisėtai sumedžiotus laukinius gyvūnus arba sugautas žuvis, taip pat keliuose partrenktus nemedžiojamuosius saugomų rūšių gyvūnus ar jų dalis.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas