Geriausiems aplinkosaugininkams – apdovanojimai ir padėkos

Pirmadienį per iškilmingą Pasaulinės aplinkos dienos minėjimą buvo pagerbti ir apdovanoti geriausi Aplinkos ministerijos sistemos darbuotojai ir aplinkosaugai itin nusipelnę visuomenės atstovai.
Vienu garbingiausių apdovanojimų aplinkosaugininkų bendruomenėje – Viktoro Bergo premija – pagerbtas Žuvinto biosferos rezervato direktorius Arūnas Pranaitis už ilgametę rezultatyvią veiklą aplinkos formavimo ir apsaugos srityje.

Šiemetinę Juozo Virbicko premiją už tausaus žuvų išteklių naudojimo propagavimą, visuomenės švietimą pelnė Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Gamtos mokslų katedros lektorius Antanas Kontautas ir neformaliojo ugdymo pedagogas-ekspertas Vacys Paulauskas.
Išskirtiniu ministerijos Garbės ženklu pažymėtas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos vyriausiasis specialistas Romas Pakalnis (už indėlį saugant kraštovaizdžio ir biologinę įvairovę, gebėjimą populiarinti gamtos ir kultūros paveldo vertybes, rasti tinkamus sprendimus joms išsaugoti, žinių ir patirties sklaidą) ir Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) Jūrinių tyrimų departamento Techninio aptarnavimo skyriaus vedėjas Vytautas Ašmontas (už indėlį į Lietuvos tarptautinių ryšių jūrinėje meteorologijoje plėtrą, meteorologinės ir hidrologinės informacijos kokybės gerinimą).
Už profesinės veiklos nuopelnus padėkos taip pat įteiktos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Valstybinės analitinės kontrolės skyriaus vyriausiajai specialistei Margaritai Beliackajai ir AAA Poveikio aplinkai vertinimo departamento Marijampolės ir Alytaus skyriaus vyriausiajam specialistui Česlovui Vyzai.
Aukščiausiojo laipsnio Nusipelniusio aplinkosaugininko ženklas už ilgametį ir nepriekaištingą 50 metų darbą įteiktas AAA Jūrinių tyrimų departamento Hidrologijos skyriaus specialistei Valtraud Meškovai.
Aplinkos ministerijos medaliai įteikti geriausiais aplinkos apsaugos inspektoriais šiemet pripažintiems: Utenos RAAD Ignalinos rajono agentūros vedėjui Viktorui Ksenzovui, Marijampolės RAAD Mokesčių ir atliekų kontrolės skyriaus vedėjai Snieguolei Ambrasienei ir Panevėžio RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkui Alfredui Breivei.
Ženklu „Už visuomeninę veiklą” pagerbti ornitologas Marius Čepulis ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Arturas Jasinskas.
Padėkomis pažymėti ištikimiausi gamtos bičiuliai, aplinkosauginių pilietinių akcijų iniciatoriai ir dalyviai. Tai Rasa ir Algirdas Breidokai, rūpestingi tautinio paveldo puoselėtojai, aktyvus gamtos žinių propaguotojas Bronius Jurgelevičius, Žagarės krašto ūkininkai Alvyda ir Laimondas Malinauskai, atkasę ir pritaikę lankyti Brolių akmenį, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Panevėžio Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Andrius Mickus ir etnografinio Zervynų kaimo puoselėtojai Artūras ir Algis Svirneliai.
Padėkos pareikštos ir geriausiems aplinkosaugininkų talkininkams. Šiemet jais pripažinti AB „Panevėžio butų ūkis” ir AB „Panevėžio energija” darbuotojai, padėję aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams sustabdyti taršą, kai buvo nustatyta, kad „Kauno vandenų” valyklos technologiniame procese susidarančios nuotekos patenka tiesiai į Nemuną. Padėkomis pažymėti: AB „Panevėžio energija” generalinis direktorius Petras Diksa ir gamybos direktorius Rolandas Bitcheris, AB „Panevėžio butų ūkis” direktorius Gintaras Ruzgys, gamybos organizavimo inžinierius Vilius Bernotas ir plataus profilio statybininkai Alvydas Čiūras ir Egidijus Pazniokas.
Už gerus tarnybos rezultatus Pasaulinės aplinkos dienos proga ministras Kęstutis Navickas pareiškė padėkas 103 Aplinkos ministerijos sistemos darbuotojams.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas