Veiklą pradėjo valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo darbo grupė

Kovo 6 dieną veiklą pradėjo valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo darbo grupė, kuriai vadovauja švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Į darbo grupę įtraukti Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, visuomenės, verslo, studentų atstovai ir ekspertai.

„Darbo grupė turi pateikti ateities Lietuvos mokslo ir studijų sistemos viziją, kuri užtikrintų kokybišką, konkurencingą specialistų rengimą bei mokslinius tyrimus, – sakė ministrė J. Petrauskienė. – Aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka nėra tikslas pats savaime, tai labai svarbi prielaida siekiant stiprinti mokslo ir studijų kokybę”.
Švietimo ir mokslo ministrė išskyrė penkis aukštųjų mokyklų tinklo pertvarkos kriterijus: tai kokybė, tinkamumas, efektyvumas, potencialo sutelkimas ir finansinis pagrįstumas.
Darbo grupė turės parengti ir iki balandžio 28 dienos pateikti Vyriausybei pasiūlymus dėl valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo.
Darbo grupė įvertins vasario mėnesį Ministro Pirmininko kvietimu socialinių dalininkų pateiktus per 40 pasiūlymų dėl atskirų miestų ar regionų tinklo optimizavimo ir pateiks viziją, kuri geriausiai atliepia valstybės, regionų ir sektorių poreikius.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas