Japonai jau laukia lietuviškos paukštienos

Lietuvos gamintojai jau gali eksportuoti į Japoniją paukštieną ir jos gaminius. Šią žinią sausio 27 dieną oficialiai paskelbė Japonijos žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministerijos.

Japonija yra viena didžiausių žemės ir maisto ūkio produktų importuotojų pasaulyje. Ši šalis taip pat yra viena iš naujų prioritetinių Lietuvos eksporto rinkų. Į Japoniją Lietuva jau turi leidimus eksportuoti pieno, kiaušinių ir žuvininkystės produktus. Mūsų šalis taip pat siekia leidimo importuoti į šią Azijos šalį lietuvišką jautieną.
„Įdėjome tikrai nemažai pastangų ir galime džiaugtis rezultatais. Pasak kolegų japonų, jie pirmą kartą bendraudami su užsienio partneriais susidūrė su tokiu operatyvumu ir dalykiškumu sprendžiant įvairius klausimus. O mes savo ruožtu norėtume visiems jiems padėkoti už konstruktyvų bendradarbiavimą ir nuoširdų draugiškumą”, – sakė žemės ūkio viceministras Rolandas Taraškevičius, ragindamas visas įmones naudotis atsivėrusiomis puikiomis galimybėmis.
Lietuvoje 2016 m. sausio 1 d. buvo laikoma apie 9,4 mln. vnt. paukščių. Mūsų šalis pagamina apie 100–110 tūkst. t paukštienos per metus, o apsirūpinimas paukštiena siekia 119 proc. Paukštienos eksportuojama vidutiniškai apie 50 tūkst. t per metus, o importuojama – apie 35 tūkst. t. Paukštienos kainos Lietuvoje yra apie 20 proc. mažesnės lyginant su ES vidutinėmis kainomis.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas