Sulaikyta siunta iš Turkijos su žinomų gamintojų drabužiais

Praėjusią savaitę Kauno oro uosto poste, tikrindami į Lietuvą atgabentas smulkias siuntas, muitininkai vienoje iš jų rado 193 vnt. įvairių drabužių – sportinių kostiumų, liemenių, apatinio trikotažo, pažymėtų „Adidas”, „Nike”, „Calvin Klein”, „Emporio Armani”, „Tommy Hilfiger” prekės ženklais. Drabužiai į Lietuvą atgabenti siuntoje iš Turkijos, siuntos dokumentuose nurodyta jų vertė – daugiau kaip 1,7 tūkst. eurų. Įtarę, kad šios prekės pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, muitinės pareigūnai jas sulaikė.

Su intelektinės nuosavybės teisės pažeidimais kovojantys muitinės pareigūnai pastebi, kad dažniausiai prekių, siuntose siunčiamų į Lietuvą iš kitų šalių, kiekiai nėra dideli, tačiau yra gausus jų srautas, kuris, populiarėjant apsipirkimui internetu, nuolat auga.
Lietuvos muitinė primena, kad gaminiai, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, daro žalą ne tik šių teisių savininkams, bet ir valstybės biudžetui, sąžiningam verslui ir vartotojui, o dėl neaiškios sudėties gali pakenkti ir vartotojo sveikatai ir saugumui.

Muitinės departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas