Į NATO vadovaujamą tarptautinę operaciją Afganistane išlydėti Lietuvos kariai

Sausio 10 dieną Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe Vilniuje į NATO vadovaujamą tarptautinę operaciją „Tvirta parama” Afganistane išlydėta 19 Lietuvos kariuomenės karių.

Jungtinio štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras, išlydėdamas karius palinkėjo išlikti budriais ir nepriekaištingai vykdyti jiems keliamas užduotis. „Pasirengimo etapas baigėsi, liko labai nedaug ir pradėsite vykdyti užduotis tarptautinėje operacijoje Afganistane. NATO vadovaujamos operacijos keliamos užduotys ir atsakomybė išlieka didelė. Žinau, kad kai kuriems iš jūsų Afganistanas jau pažįstamas, tačiau daugeliui tai bus nauja patirtis. Dalinkitės savo sukaupta patirtimi su Afganistano saugumo pajėgomis, kaupkite naudingas žinias Lietuvos kariuomenei, garsinkite Lietuvos vardą tarptautinėje bendruomenėje”, – renginio metu sakė generolas.
Išlydėtuvių ceremonijoje taip pat dalyvavo išvykstančių į tarptautinę operaciją karių vadai, artimieji, Jungtinio štabo kariai ir darbuotojai.
Lietuvos kariuomenės lėktuvu kariai į Afganistaną išvyks kitos savaitės pradžioje ir pakeis šiuo metu rotaciją baigiančius Lietuvos karius, kurie tarnauja operacijos štabe Kabule bei Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate. Planuojama, operaciją baigianti Lietuvos karių pamaina į Lietuvą sugrįš sausio pabaigoje.

Krašto apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas