Bus sudaromi šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai

Sausio 4 dieną Krašto apsaugos ministerijoje bus sudaromi 2017 metų šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai, į kuriuos bus įtraukti 19–26 metų karo prievolininkai. Kaip ir ankstesniais metais, šeši regioniniai sąrašai bus sudaromi naudojant kompiuterių programą.

Į šaukimo sąrašus bus įtraukti 1991–1997 metais gimę vaikinai, kurie pagal Krašto apsaugos ministerijos turimus duomenis nėra atleisti nuo karo prievolės arba kuriems nuolatinės privalomoji pradinė karo tarnyba nėra atidėta.
2016 metais įsigaliojus Karo prievolės įstatymo pasikeitimams, nuo šių metų į sąrašus gali patekti ir tie jaunuoliai, kurie iki sąrašų sudarymo bus pateikę prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, tačiau jiems ir toliau galios visos su savanoriškumu susijusios skatinimo priemonės – tarnybos vietos ir laiko pasirinkimo galimybė bei didesnės socialinės garantijos.
2017 m. devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti bus pašaukti 3 537 karo prievolininkai.
Sausio 4 d. sudaryti 2017 m. karo prievolininkų sąrašai, kaip ir ankstesniais metais, bus paskelbti interneto svetainėje https://sauktiniai.kam.lt . Prie kiekvienos pavardės bus nurodytas ir tikslus terminas, iki kada reikia susisiekti su paskirtu regioniniu karo prievolės ir komplektavimo skyriumi.
Skirtingai nei ankstesniais metais, atsižvelgiant į Karo prievolės įstatymo pakeitimus, šiemet į sąrašus patekusiems karo prievolininkams šaukimo nurodymai paštu nebebus siunčiami. Visa karo prievolininkui aktuali informacija bus pateikta tik internete.
Planuojama, kad 2017 m. sąrašas ir nurodymai šauktiniams bus paskelbti kitos savaitės pradžioje.

Krašto apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas