Dvi savaites šalies miškai buvo tarsi po padidinamuoju stiklu

Baigėsi dvi savaites trukusi gamtosauginė akcija „Miškas 2016″. Pagrindinis jos tikslas – užkirsti kelią neteisėtam miško ir eglučių kirtimui. Akcijos metu šalies žaliasis turtas buvo tarsi po padidinamuoju stiklu.

Daugiau kaip 450 Valstybinės miškų tarnybos (VMT), Generalinės miškų urėdijos ir visų miškų urėdijų pareigūnų itin atidžiai tikrino kirtimus, patruliavo miško ir vietinės reikšmės keliuose, stabdė medieną ir kalėdines eglutes gabenančias transporto priemones. Kaip sakė VMT Miškų kontrolės skyriaus vedėjas Artūras Balčius, rajonuose buvo sudarytos operatyvinės grupės. Pareigūnai dirbo ir poilsio dienomis, ir po darbo valandų. Jie surengė per 300 reidų, atliko daugiau kaip 1 200 patikrinimų valstybiniuose ir privačiuose miškuose. Buvo tikrinama, kaip laikomasi Miško kirtimo taisyklių, kaip atkuriamas miškas, ar reikiama ugdymo kirtimų kokybė.
Pareigūnai nustatė 11 neteisėtų miško kirtimų atvejų, 59 miško ir kalėdinių eglučių kirtimo, medienos gabenimo ir kitokius pažeidimus. Šiuo metu vyksta šių pažeidimų tyrimas, skaičiuojama aplinkai padaryta žala.
Tokios akcijos, padedančios mažinti neteisėtų kirtimų ir kitų pažeidimų šalies miškuose skaičių, šalyje organizuojamos nuo 2004-ųjų. Ši tradicija bus tęsiama ir ateityje.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas