Kelias į Dakarą – per Stambulą

Antradienį iš Vilniaus oro uosto į penktąjį savo Dakarą iškeliavo lenktynininko Benedikto Vanago komanda. Ją išvykimo salėje prie Kalėdų eglutės išlydėjo gausus būrys gerbėjų ir žurnalistų.

„Šiose lenktynėse svarbiausia bus disciplina. Elgdamiesi drausmingai su tokia komanda galime pasiekti daugiau”, – išvykdamas sakė geriausią Baltijos šalių rezultatą Dakare pasiekęs lenktynininkas B. Vanagas. Antrąsyk iš eilės Dakare jis startuos su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu.
16 žmonių „General Finance team Pitlane” komandą Argentinos sostinę Buenos Aires pasieks per Stambulą, kuriame pernakvos. Argentiną B. Vanagas su bendražygiais pasieks gruodžio 28-os vakarą. Iš ten laukia daugiau nei 1 000 km kelionė į Paragvajaus sostinę Asunsjoną, kuriame sausio 1-ą startuos sudėtingiausios pasaulio automobilių lenktynės.
„General Finance team Pitlane” komandos palydose dalyvavo hiphopo atlikėjas Gabrielius „Svaras” Liaudanskas, kuris įteikė B. Vanagui 17-ąjį komandos narį Munį – stilizuotą B. Vanago figūrėlę.
Sėkmės bolido „Toyota Hilux” ekipažui linkėjo ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.
Palydėti B. Vanago ir komandos atvyko grupė gerbėjų su vėliavomis ir komandos aprangomis.
Į Dakarą komanda išsivežė didžiulį Vytį, sudarytą iš 6 788 asmenybių nuotraukų, atsiųstų internetu. Šis Vytis bus klijuojamas garbingiausioje bolido „Toyota Hilux” vietoje.
Prieš išvykdami į Dakarą B. Vanagas ir S. Rozwadowkis aplankė Vilniuje įsikūrusį palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos hospisą, kurio geros valios ambasadoriai jie ir yra.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas