Buvęs Utenos „Juventus“ treneris Dainius Adomaitis užims atsakingas pareigas

Daugiau nei prieš metus su Utenos krepšinio klubu „Juventus” sutartį sudaręs ir vieną sezoną krepšininkus treniravęs Dainius Adomaitis po metų priėmė Klaipėdos „Neptūno” pasiūlymą, o nuo šiol jis paskirtas Vyrų krepšinio rinktinės treneriu.

Lietuvos krepšinio federacija antradienį, spalio 25 dieną, patvirtino viešą paslaptį – vyriausiu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu paskirtas 42-ejų Dainius Adomaitis, treniruojantis Klaipėdos „Neptūną”.
Apie tai, kad būtent D. Adomaitis taps rinktinės treneriu, buvo kalbama pastarąsias kelias savaites. Teigta, kad anksčiau pats rinktinėje žaidęs šakiškis buvo nacionalinę rinktinę palikusio Jono Kazlausko favoritas. D. Adomaitis trenerio karjerą pradėjo dar visai neseniai – 2009-2010 metų sezone tapo Slupsko „Energa Czarni” ekipos trenerio asistentu. Jau kitą sezoną jis tapo vyriausiu treneriu ir ekipoje dirbo dvejus metus. Vėliau jis buvo vyriausias Vloclaveko „Anwil” treneris, dvejus metus dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto” trenerio asistentu, o 2014 tapo vyriausiu treneriu. Vasarą palikęs sostinės ekipą D. Adomaitis ėmėsi darbo Utenos „Juventus” komandoje, vėliau priėmė Klaipėdos „Neptūno” pasiūlymą. D. Adomaitis, kaip žaidėjas yra tapęs Eurolygos čempionu, Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalininku, FIBA Europos taurės čempionu. Baigęs karjerą jis iš karto ėmėsi trenerio darbo.

Laikraščio „Utenos diena” ir lrytas.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas