Pagerbti šalies socialinio darbo šviesuliai

Geriausių Lietuvos socialinių darbuotojų rinkimus vainikavo nugalėtojų apdovanojimų ir nominuotųjų pagerbimo šventė. Jos metu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė aukščiausius ministerijos apdovanojimus, skiriamus už ypatingus nuopelnus socialinės apsaugos ir darbo srityje, įteikė šešiose kategorijose geriausiais pripažintiems socialiniams darbuotojams.

„Socialinio darbuotojo profesinis kelias yra sudėtingas. Juo einantis turi būti ne tik labai stiprus, bet kartu geranoriškas ir kantrus. Ačiū, kad sudėtingose situacijose randate geriausius sprendimus, padedate žmonėms, juos skatinate keistis ir, svarbiausia, tai darote profesionaliai ir nuoširdžiai”, – sveikindama dalyvius sakė ministrė A. Pabedinskienė.
Šiemet Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos jau trečią kartą organizuojamame konkurse sulaukta beveik 70–ies kandidatūrų. Socialinius darbuotojus geriausiųjų rinkimams siūlė jų kolegos, artimieji, žmonės, sulaukiantys jų pagalbos. Nugalėtojams įteiktos aukščiausias SADM apdovanojimas – „Gerumo žvaigždės”, o visiems nominuotiesiems – ministrės A. Pabedinskienės padėkos.
Nominacijoje „Už darbą su vaikais” nugalėjo Andželika Balčiūnienė, socialine darbuotoja dirbanti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje. Čia ji teikia pagalbą lėtinėmis ar sunkiomis ligomis susirgusiems vaikams ir jų šeimoms, taip pat vaikams, susiduriantiems su įvairiomis socialinėmis problemomis. Pasak klinikos vadovo, jų įstaiga neįsivaizduojama be A. Balčiūnienės profesionaliai atliekamo darbo ir rūpesčio, pagarbos pacientams ir kolegoms. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuota Rietavo socialinių paslaugų centro vaikų užimtumo grupės „Būk mano draugas” socialinė darbuotoja Jolanta Jedenkutė ir Ukmergės rajono Vidiškių seniūnijoje bei Vidiškių pagrindinėje mokykloje socialine darbuotoja dirbanti Vilma Uselienė.
„Už darbą su senjorais” nominacijoje geriausia pripažinta Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro socialinė darbuotoja Laimutė Bronickienė. Ji ne tik profesionaliai eina savo pareigas, teikdama pagalbą senyvo amžiaus žmonėms, bet ir yra pelniusi jų pasitikėjimą bei meilę, taip pat aktyviai dalyvauja ir bendruomenės veikloje. Už nuoširdumą ir atsidavimą rūpinantis senjorais taip pat nominuotos Biržų rajono Legailių globos namų vyriausioji socialinė darbuotoja Rėda Landauskienė bei Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Eugenija Sargevičienė.
Nominacijoje „Už darbą su neįgaliaisiais” „Gerumo žvaigždė” atiteko Šiaulių miesto savivaldybės globos namų socialiniam darbuotojui Arvydui Sidarui. Jis ne tik visą savo darbo laiką, bet ir dalį laisvalaikio skiria pagalbai turintiems proto negalią suaugusiesiems, organizuodamas šiems įvairias veiklas, juos motyvuodamas. Taip pat nominuoti buvo Klaipėdos psichikos sveikatos centro socialinis darbuotojas Saulius Liekis bei Alytaus rajono savivaldybės Daugų seniūnijos socialinio darbo organizatorė Lina Diksienė.
„Už darbą su šeimomis” apdovanota Telšių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Irena Sudintienė, kurios darbui pagyrimų negaili nei kolegos, nei šeimos. Šioje nominacijoje taip pat buvo nominuotos Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Milda Mockaitytė–Cicilionienė bei Kauno Vaikų gerovės centro „Pastogė” socialinė darbuotoja Inga Bradūnienė.
Nominacijoje „Už darbą bendruomenėje” apdovanojimas įteiktas Šilutės rajono savivaldybės Šilutės seniūnijos socialinei darbuotojai Virginijai Murauskienei, kolegų apibūdinamai kaip itin atsakinga, pareiginga, komunikabili ir empatiška, ji – taip pat ir įvairių renginių organizatorė. Kitos nominantės – Klaipėdos rajono Sendvario seniūnijos socialinė darbuotoja Zita Butkevičienė bei Marijampolės socialinės pagalbos centro socialinė darbuotoja Daiva Macijauskienė.
Nominacijoje „Už darbą su patiriančiais krizę” geriausia pripažinta Vilniaus priklausomybės ligų centro socialinė darbuotoja Irina Petruk, profesionaliai padedanti nuo priklausomybių kenčiantiems žmonėms. Šioje kategorijoje taip pat nominuotos Kauno klinikų Neonatologijos klinikos ir Akušerijos ir ginekologijos klinikos socialinė darbuotoja Aušra Mazgienė bei Vilniaus arkivyskupijos Carito nakvynės namų socialinė darbuotoja Sigita Urbonaitė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas