Čečėnas iš Baltarusijos į Lietuvą vedė 10 nelegalių migrantų iš Vietnamo

Švenčionių užkardos pareigūnai prie sienos su Baltarusija sulaikė 10 neteisėtai iš šios šalies patekusių nelegalių migrantų iš Vietnamo bei įtariamą jų vedlį, čečėnų tautybės Rusijos pilietį. Šis dar bandė sprukti, tačiau čečėną prisivijęs tarnybinis belgų aviganis Ego vyrą pargriovė, o pasieniečiai Rusijos pilietį surakino antrankiais.

Praėjusį penktadienį iš Baltarusijos pareigūnų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai gavo informacijos apie, įtarta, neteisėtą sienos pažeidimą. Švenčionių rajono Lugių kaimo prieigose VSAT pareigūnai aptiko pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.
Buvo pasitelktas pasienietis kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Ego. Keturkojis suuodė pažeidėjų pėdsakus ir jais pasieniečius vedė apie 1,3 kilometro į Lietuvos gilumą.  Miške šalia Kulbokiškės kaimo VSAT pareigūnai aptiko ant žemės besiilsinčią asmenų grupę. Paaiškėjo, kad tai yra 10 Vietnamo piliečių, 7 vyrai ir 3 moterys. Jie turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų.
Kartu buvęs 32 metų čečėnų tautybės Rusijos pilietis, įtariama, vietnamiečių vedlys, sulaikymo metu pasipriešino VSAT pareigūnams ir bandė sprukti į miško gilumą. Jis nepaisė pasieniečių nurodymų, todėl po eilinio įspėjimo bėgliui pasivyti buvo paleistas Ego. Šis čečėną kaip mat prisivijo ir pargriovė ant žemės. Iš paskos atskubėję VSAT pareigūnai vyrą sutramdė jį surakindami antrankiais. Čečėnas turėjo Rusijos pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos.
Vietnamo piliečiams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Nelegalius migrantus pasieniečiai planuoja apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.
Rusijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Teismas savaitgalį čečėną leido suimti 2 mėnesiams.
Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 121 Vietnamo pilietį, kuris neteisėtai bandė patekti į Lietuvą norėdamas per ją pasiekti Vakarų Europos šalis.

VSAT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas