Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai ˗ Europos čempionai

Šeši stipriausieji Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai iš Vilniaus (Laurynas Urbonavičius, Mindaugas Valaitis, Irmantė Baranauskaitė), Kauno (Modestas Mikolatis), Klaipėdos (Jurgis Rumiancevas) ir Šiaulių (Andrius Ašmontas) apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų rugsėjo 2–4 dienomis Strasbūre varžėsi su stipriausiais ugniagesiais gelbėtojais iš Europos. Čia vyko 4-asis Strasbūro ir 6-asis Europos „Firefighter Combat Challange” (FCC) čempionatai.

Stipriausieji ugniagesiai gelbėtojai tris dienas kovojo ne tik asmeninėse, komandinėse (estafetės), bet ir tandemų (porinėse) rungtyse. Jie varžėsi lipimo ir svorio kėlimo į bokštą, svorio stūmimo kūju, slalomo, vandens tiekimo ir „nukentėjusiojo” tempimo užduotyse. Užduotys buvo atliekamos vilkint apsauginius ugniagesio gelbėtojo drabužius, užsidėjus suslėgto oro aparatus ir kaukes.

Pirmąją vietą estafetės rungtyje iškovojo ir stipriausiųjų ugniagesių vardą 4-ajame Strasbūro ir 6-ajame Europos FCC čempionatuose iškovojo Lietuvos rinktinė.

Porinėje tandemų įskaitoje, kurių metu rungtyje kovoja du ugniagesiai gelbėtojai, iš 230 dalyvių ant nugalėtojų pakylos lipo net dvi Lietuvos rinktinės poros. L. Urbonavičius ir M. Valaitis iškovojo pirmąją vietą, o J. Rumiancevo ir M. Mikolaičio tandemas užėmė 3-ąją vietą. Mišrios tandemų poros duetas, kurį sudarė Laurynas ir Irmantė, iškovojo 2-ąją vietą. Moterų tandemų poroje dalyvavusi Irmantė kartu su kolege ugniagese gelbėtoja iš Lenkijos Agnieszka Figula užėmė antrąją vietą.

Asmeninėse įskaitose iki pirmosios vietos nedaug trūko L. Urbonavičiui, kuris finaliniame bėgime tik šimtosiomis sekundės dalimis atsiliko nuo pirmosios vietos laimėtojo iš Lenkijos (Rafal Bereza) ir užėmė antrąją vietą. Iki medalių nedaug trūko ir klaipėdiečiui Jurgiui Rumiancevui, kuris finaliniame bėgime liko ketvirtas.

Stipriausieji ugniagesiai gelbėtojai ˗  Europos čempionai į Lietuvą grįžta šiandien. Po skrydžio iš Briuselio, 16.45 val., Vilniaus tarptautiniame oro uoste planuojamos Lietuvos rinktinės sutiktuvės.

Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba Stipriausiojo ugniagesio varžybas pradėjo rengti prieš ketverius metus. Per šį laiką, kai Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai dalyvauja šio profesinio sporto tarptautinėse varžybose, lietuviai spėjo tapti Europos FCC čempionais (2015 m. Lenkija) ir Pasaulio FCC čempionato 3 vietos laimėtojais (2015 m. JAV).

VPGT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas