Muitininkai išardė „cigaretinį“ baltarusių „Dodge“

Tikra važiuojanti kontrabandinių cigarečių slėptuvė – taip galima pavadinti pirmadienio rytą iš Baltarusijos į Šalčininkų kelio postą atvažiavusį mikroautobusą „Dodge”. Lietuvos muitinės pareigūnams patikrinus šią automašiną, tūkstančiai cigarečių pakelių pabiro iš visur, kur tik buvo įmanoma juos paslėpti: sėdynių, oro filtro, grindų, durelių, salono apdailos.

Rugpjūčio 8 d., apie 6 val. ryto į Šalčininkų kelio postą atvažiavę du Baltarusijos piliečiai – K. K. ir F. R., sakėsi ketinantys per Lietuvą važiuoti į Lenkiją apsipirkti. Bet pareigūnams detaliau apžiūrėjus automobilį greitai kilo įtarimų, jog šia mašina galimai vežama kontrabanda – į užpakalines „Dodge” sėdynes cigarečių pakelius prigrūsta tiek, kad jas nesunku buvo pastebėti ir plika akimi.
Pradėjus ardyti mikroautobusą paaiškėjo, kad šis paverstas viena didele važiuojančia cigarečių kontrabandos slėptuve. Nelegalių rūkalų buvo prislapstyta visose įmanomose gamyklinėse automobilio ertmėse: ir variklio skyriuje (oro filtre), ir posparniuose, ir sėdynėse, grindyse. Gana didelė papildoma savadarbė slėptuvė įrengta net greta kuro bako. Tad pareigūnams teko gerokai paplušėti, kol iš „Dodge” buvo ištrauktos visos kontrabandinės cigaretės – iš viso 13 313 pakelių įvairių rūkalų su baltarusiškomis banderolėmis – „Queen”, „NZ”, „Premier”, „Fest” ir kt. Bendra jų vertė – daugiau nei 37 tūkst. eurų.
Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.
Abu Baltarusijos piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms, šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Muitinės kriminalinės tarnybos inf. ir nuotr

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas