Į pasieniečių pasalą patekęs neblaivus baltarusis iš automobilio mėtė cigarečių dėžes

Ignalinos rajone pasieniečiai surengė pasalą, į kurią pateko kontrabandinių rūkalų išregistruotu automobiliu pasiimti atvykęs neblaivus baltarusis. Jis bandė pasprukti ir iš automobilio mėtė rūkalų dėžes, tačiau pradūrė padangas pervažiavęs pasieniečių patiestą „ežį”. Sulaikomas baltarusis nepakluso, todėl buvo tramdomas jėga ir antrankiais.

Trečiadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai Ignalinos rajono Lazinkų kaimo ribose, nendrynuose  netoli tilto per Birvėtos upę, aptiko paslėptą kontrabandinių cigarečių krovinį. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie pusantro kilometro. Buvo palikta pasala. Tos pačios dienos pavakarę joje buvę pasieniečiai pastebėjo, kad prie šios vietos privažiavo automobilis „Renault Laguna”, kaip vėliau paaiškėjo, išregistruotas, lietuviškais numeriais.
Iš jo išlipę vyras sukrovė paslėptus ryšulius ir sėdo į automobilį. Jis nepakluso iš pasalos išnirusių pasieniečių nurodymams ir pradėjo važiuoti Lazinkų kaimo link. Tuo metu visi keliai apylinkėje buvo blokuoti VSAT pareigūnų. Vairuotojas įsuko į vieną iš jų ir didindamas automobilio greitį darsyk nepakluso šalikelėje stovėjusio kito pasieniečio nurodymui sustoti. Kiek tolėliau buvęs VSAT pareigūnas tuomet ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį”, kurį „Renault Laguna” pervažiavo.
Buvo pradurtos visos keturios padangos, tiesa, oras iš galinės kairiosios išėjo ne iškart. Pradurtomis padangomis automobilis dar judėjo apie puskilometrį. Stebimas pasieniečių vienoje vietoje vairuotojas mašiną sustabdė ir iš jos į šalikelę išmetė kelis ryšulius. Tuomet vyras dar bandė važiuoti, bet buvo blokuotas VSAT visureigių.
Išlipti iš „Renault Laguna” vairuotojas, kaip vėliau paaiškėjo, 35-erių Baltarusijos pilietis, atsisakė, todėl iš mašinos buvo ištrauktas jėga. Nepaklususį užsienietį pasieniečiai tramdė koviniais imtynių veiksmais ir jį surakino antrankiais. Nustatyta, kad baltarusis į Lietuvą buvo atvykęs teisėtai, jis turėjo ir pasą, ir vizą.
VSAT pareigūnai iškart suprato, kad vyras yra neblaivus. Vėliau Tverečiaus užkardoje policininkai jam nustatė 1,06 promilės girtumą.
Paaiškėjo, kad sprukdamas automobiliu pradurtomis padangomis baltarusis į šalikelę išmetė 6 dėžes, iš viso 3 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest” ir „Fest 7″. Toje vietoje, kur nendrynuose buvo paslėptas šis krovinys ir kur baltarusis jį paėmė, pasieniečiai rado dar vieną dėžę, t. y. 500 pakelių, cigarečių „Fest 7″. Visi rūkalai pažymėti Baltarusijos akcizo ženklais.
Iš viso užsienietis šioje istorijoje užsidirbo tris administracines bylas. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir automobilio konfiskavimas. Ši byla po savaitės bus nagrinėjama Ignalinos rajono apylinkės teisme.
Už VSAT pareigūno teisėto nurodymo nevykdymą baltarusiui dar gresia bauda nuo 87 iki 145 eurų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.
Savo ruožtu policijos pareigūnai jį baus už išregistruoto automobilio vairavimą bei už tai, kad prie vairo užsienietis sėdo būdamas neblaivus.
Automobilis „Renault Laguna” ir cigaretės saugomos Tverečiaus užkardoje. Po joje vykusios apklausos ir visų formalumų sutvarkymo baltarusiui buvo įteikti šaukimai atvykti bylų nagrinėjimui ir jis paleistas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas