Muitininkai sulaikė nelegaliai vežamus balandžius

Šventinį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams teko sulaikyti pulkelį paukščių – iš Baltarusijos į Lietuvą grįžtantis lietuvis automobilio bagažinėje, nedeklaravęs muitinės pareigūnams ir neturėdamas reikalingų leidimų, vežėsi balandžius.

Dar neišaušus Velykų rytui vidutinio amžiaus lietuvis V. K. iš Baltarusijos automobiliu „Seat Alhambra” atvyko į Medininkų kelio postą. Pilietis, į postą įvažiavęs žaliuoju kanalu, veiksmu deklaravo, kad negabena prekių, kurioms taikomi draudimai ar apribojimai.
Muitininkams atliekant muitinį patikrinimą, automobilio bagažinėje aptiktas paukščių narvas, kuriame gabenta 14 balandžių. Paukščių į Lietuvą įvežimui reikalingi veterinariniai leidimai, tačiau paklaustas, ar juos turi, pilietis jų pateikti negalėjo.
Paukščiai sulaikyti, jie saugomi Medininkų pasienio veterinarijos poste.
Tai ne pirmas kartas, kai muitinės pareigūnai sulaiko neteisėtai gabenamus paukščius. 2015 metų žiemą tame pačiame poste sulaikyti balandžiai, rudenį – Kenos geležinkelio poste tamsiuose traukinio užkaboriuose aptikta apie 60 vienetų įvairių rūšių slėptų nedidelių paukščių. Sunkias kelionės sąlygas sugebėję išgyventi paukščiai vėliau perduoti Lietuvos zoologijos sodui.

Vilniaus teritorinės muitinės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas