Ugniagesiai į Graikiją išgabeno tarptautinės pagalbos siuntą

Kovo 17 dieną Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai į Graikijos Respubliką išgabeno civilinės saugos tarptautinės pagalbos siuntą, skirtą į ją plūstantiems pabėgėliams.

„Lietuvos Respublikos Vyriausybė demonstruoja solidarumą šalims, ištiktoms pabėgėlių krizės. Mūsų tarnybai teko sudėtingas iššūkis nugabenti šią siuntą į nelaimės ištiktą šalį. Iki Atėnų yra beveik 3 tūkst. kilometrų, o mums dar neteko patiems siuntos vežti sunkvežimiu,” – sakė  Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis.
Į šią šalį išvežta 30 palapinių, 30 šildytuvų palapinėms ir patalpoms šildyti bei 240 sulankstomųjų lovų. Jų bendra vertė – daugiau kaip 56 tūkst. euro. Civilinės saugos tarptautinės pagalbos krovinys bus perduotas Graikijos civilinės saugos generaliniam sekretoriatui ir iškrautas sandėliuose prie Atėnų.
LR Vyriausybė pagalbą suteikė atsižvelgdama į Graikijos pagalbos prašymą, paskelbtą Bendroje ekstremaliųjų situacijų ryšių ir informavimo sistemoje (CECIS) ir siekdama prisidėti prie pabėgėlių krizės sukeltų padarinių sureguliavimo Europoje. Pagalbos siūlymas Graikijai buvo išsiųstas kovo 4 dieną, tą pačią dieną gautas patvirtinimas, kad ji priimama.
Pagalbos siuntos transportavimu rūpinosi departamento Specialioji priešgaisrinė gelbėjimo valdyba. „Civilinės saugos tarptautinės pagalbos siuntą gabena departamento ir šios valdybos pareigūnai, logistikos specialistai. Visi jie yra Tarptautinės pagalbos teikimo komandos nariai, dalyvavę ne vienoje misijoje ir ne kartą lydėję pagalbos krovinius. Nuvykę į Atėnus, jie graikams turės parodyti, kaip surinkti palapines ir lovas. Perdavus krovinį, patogiau ir šilčiau bus apgyvendinta 240 žmonių,” – teigė V. Kurkulis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas