Namučius paukščiams pagamino nuteistieji

Kovo 9 dieną, 40 paukščių dienos išvakarėse, sostinės Bernardinų sode buvo surengta inkilų dovanojimo akcija, skirta grįžtantiems paukščiams pasitikti. Nuo seno kovo dešimtąją Lietuvoje švenčiamos paukščių sugrįžtuvės. Ši diena pavadinta 40 paukščių diena, nes manoma, kad apytikriai tiek paukščių rūšių išskrenda žiemoti į svečias šalis ir pavasarį grįžta į gimtinę.

 

Akciją organizavęs Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos valstybės institucijų atstovams dovanojo nuteistųjų ir suimtųjų pagamintus inkilus. Aplinkos ministerijai skirtas inkilas buvo įteiktas viceministrui Linui Jonauskui. Šis inkilas bus iškeltas kovo 22 d. Trakų miškų urėdijoje, kur bus keliami inkilai per Žemės dienai skirtą ministerijos renginį.
„Visai nesvarbu inkilo spalva. Svarbu, kad jis būtų stabiliai pritvirtintas ir kad paukščiai iš savo namų matytų saulę”, – sakė gamtininkas Selemonas Paltanavičius, akcijos dalyvius pamokęs, kaip teisingai iškelti inkilą, kad jis taptų jaukiais namais grįžusiems paukščiams.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas