Naujojo Pakuočių skaičiavimo centro atidarymas – istorinis įvykis

Vilniuje atidarytas Pakuočių skaičiavimo centras, naujosios vienkartinių gėrimų pakuočių užstato sistemos dalis, yra vienas moderniausių Europoje. Jį įsteigė VšĮ „Užstato sistemos administratorius”. Į šį centrą kasdien iš visos Lietuvos atkeliaus milijonai vienkartinių skardinių, plastiko ir stiklo butelių. Jie bus skaičiuojami, rūšiuojami, presuojami ir paruošiami perdirbti.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, kad naujosios užstato sistemos dėka galime drąsiai lygiuotis į Vakarų Europos ir Skandinavijos šalis.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas centro atidarymą pavadino istoriniu įvykiu. „Užstato sistemos įgyvendinimą dar neseniai matėme kaip didelį iššūkį. Net neabejoju, kad ši sistema pagerins mūsų aplinkos kokybę. Kaip esame užsibrėžę, iki 2020 m. turėtumėme surinkti ir perdirbti 90 proc. pakuočių atliekų. Tikiu, kad tai galime pasiekti, nes pradėjus veikti sistemai gerokai mažiau pakuočių pateks į sąvartynus ir mažiau jų terš aplinką”, – sakė ministras.

Aplinkos ministerija primena, kad užstatas yra taikomas alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų, sulčių, vandens pakuotei. Ji yra žymima specialiu aplinkos ministro patvirtintu užstato už vienkartines gėrimų pakuotes ženklu. Gyventojai, pirkdami tarą, pažymėtą užstato ženklu, parduotuvėje palieka 10 centų vertės užstatą, kuris grąžinamas, kai pirkėjas priduoda pakuotę.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas