Tarptautinėje ekologiškų produktų parodoje bus pristatyta lietuviška ekologiška produkcija

Europoje, Vokietijos bavariškoje dalyje Niurnberge kasmet vykstanti ekologiškų produktų paroda „Biofach-Vivanes” yra viena didžiausių ir sutraukia lankytojų iš viso pasaulio. Šiemet vasario 10 – 13 dienomis paroda įvyks jau 27-ąjį kartą, o gamintojai iš Lietuvos pristatys savo geriausius produktus.

Paroda „Biofach 2016″ yra įvardijama kaip stambiausias pasaulio ekologiškų produktų gamintojų forumas, kurio metu vyksta įvairūs renginių ciklai, diskusijos, skirti su ekologišku ūkininkavimu bei ekologiškos produkcijos gamyba susijusiomis temomis. Didelio parodos dalyvių ir lankytojų dėmesio sulaukia kasmet teikiami „Geriausio ekologiško vyno”, „Geriausio ekologiško alyvuogių aliejaus” apdovanojimai, o ypatingai „Geriausio naujo produkto” nominacija, kuriame kompetentingi atstovai lankytojams pristato ekologiškos produkcijos naujienas iš skirtingų pasaulio šalių.
2014 m. Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Vokietiją sudarė 6,38 proc. (eksporto vertė – 243,25 mln. Eur.), 2015 m. pirmąjį ketvirtį lyginant su 2014 m. pirmuoju ketvirčiu daugumos maisto produktų eksportas pieno ir pieno produktų, žuvies, vėžiagyvių, kiaušinių, natūralaus medaus, gyvūninės kilmės maisto produktų bei įvairių maisto produktų eksportas į Vokietiją išaugo 23,8 % ir sudarė atitinkamai 89,41 mln. Eur. Vokietijoje ekologiška produkcija yra labai vertinama, atliekamos apklausos rodo, kad tiek paklausa ekologiškiems produktams, tiek pasiūla šioje šalyje nuolat auga, didėja ekologine gamyba užsiimančių ūkių skaičius. Tarptautinės ekologinės žemdirbystės judėjimų federacijos IFOAM duomenimis, vien Vokietijoje ekologiškų produktų rinkos metinė apyvarta yra apie 5,3 mlrd. eurų. Į Vokietiją, Daniją, kitas Europos Sąjungos valstybes iškeliauja net apie 90 proc. mūsų šalyje išaugintų grūdų, užsienio rinkose nemenką paklausą taip pat turi lietuviškas ekologiškas pienas.
Kiekvienais metais į parodą susirenka gausus būrys ne tik ekologiškos produkcijos sektoriaus gamintojų, tiekėjų ir verslo partnerių, bet ir esamų bei potencialių šios produkcijos vartotojų. 2015 m. parodą aplankė beveik 44 624 tūkst. lankytojų net iš įvairių pasaulio valstybių, daugiausiai lankytojų buvo iš Austrijos, Italijos, Prancūzijos, Olandijos, Ispanijos, Šveicarijos, Čekijos bei Lenkijos. Savo ekologišką produkciją pristatė 2140 eksponentai iš 86 šalių, kurių didžiąją dalį sudarė Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Austrijos ir Olandijos verslo atstovai. Bendras parodos plotas 2015 m. buvo 70200 kv. m.
Tuo pačiu metu kaip paroda „Biofach 2016″ vyks ir tarptautinė grožio bei ekologiškos kosmetikos paroda „Vivaness 2016″, kurioje savo produkciją kasmet pristato daugiau nei 2235 dalyvių iš 76 pasaulio šalių, ir sulaukia daugiau nei 44,6 tūkst. lankytojų. Natūralios kosmetikos parodoje galima ne tik užmegzti naujų verslo kontaktų, tačiau ir susipažinti su ekologiškos kosmetikos įvairove organizatorių sukurtoje jaukioje aplinkoje.
Šiais metais Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių jungtiniame stende planuojama pristatyti Lietuvos įmonių UAB „Biogrūdai”, UAB „Ekofrisa”, UAB „Fudo” gaminamą ekologišką produkciją: grikių žaliavą, fasuotas grikių kruopas, uogas, grybus, grūdus. Jungtiniame Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių  stende savo veiklą – ekologinės gamybos ir išskirtinės kokybės žemės ūkio ir maisto produktų sertifikavimas bei kontrolė – prisistatys VšĮ „Ekoagros” atstovai.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas