Lietuvos vežėjams – nauja rinka Tadžikistane

Susisiekimo ministerija siekia Lietuvos ir Tadžikistano bendradarbiavimo transporto srityje, kad šalies vežėjams būtų atverta nauja rinka. Numatomo dvišalio susitarimo dėl tarptautinio susisiekimo automobiliais projekto tikslas – skatinti prekybos ir ekonominių santykių plėtrą, palengvinti tarptautinio keleivių ir krovinių vežimo automobiliais iš vienos valstybės į kitą bei tranzitu per jų teritorijas reglamentavimą lygiateisiškumo ir abipusės naudos pagrindais.

„Iki šiol Lietuva nebuvo sudariusi jokių sutarčių su Tadžikistanu transporto srityje, todėl šis susitarimas bus pirmas ir labai svarbus tiek mūsų vežėjams, tiek visai valstybei. Tikimės, kad dvišalio Lietuvos ir Tadžikistano Vyriausybių susitarimo pasirašymas neužtruks, nes susitarimo projektas jau pateiktas derinti Lietuvos institucijoms”, – sakė susisiekimo viceministras Algis Žvaliauskas, susitikęs su Tadžikistano ambasadoriumi Kozidavlatu Koimdodovu.
K. Koimdodovas pabrėžė, kad sukurta teisinė bazė palengvins dvišalį bendradarbiavimą, toks susitarimas bus naudingas abiems valstybėms, o Tadžikistanas taip siekia stiprinti prekybos ir ekonominius ryšius su Europos Sąjunga.
2015 m. spalį Susisiekimo ministerija gavo Tadžikistano Respublikos transporto ministerijos parengtą Lietuvos ir Tadžikistano Vyriausybių susitarimo dėl tarptautinio vežimo keliais projektą, kuriam mūsų šalies Vyriausybė pritaria. Planuojama, kad Susisiekimo ministerija institucijų pastabas dėl susitarimo projekto gaus iki š. m. vasario pabaigos, o susitarimas bus pasirašytas birželį.
Pažymėtina, kad šiuo metu Lietuvos ir Tadžikistano leidimų, skirtų vežti krovinius, kvotos kelių transporto srityje nustatomos susirašinėjimo būdu kasmet pariteto pagrindais.

Susisiekimo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas