Nedrausmingiems piliečiams skirta 200 tūkst. eurų baudų

Kasmet šalyje aplinkosaugininkams tenka paplušėti iš peties: išaiškinama apie 4 tūkst. pažeidimų, susijusių su gyvūnijos išteklių naudojimu. Didžiausią dalį iš jų – net apie 80 proc. sudaro žvejybos ir žuvų, 14 proc. – medžioklės ir medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimo reikalavimų pažeidimai. Tik nedidelę dalį išaiškintų žuvų išteklių naudojimo reikalavimų pažeidimų sudaro verslinė žvejyba – jai tenka vos 1 proc.

Net ketvirtadalis žvejybos ir penktadalis medžioklės srityse įvykdytų nusižengimų yra prilyginami šiurkštiems. 2015 m. nedrausmingiems piliečiams skirta baudų už daugiau nei 200 tūkst. eurų ir panašiai už tokią pat sumą pateikta civilinių ieškinių bei pretenzijų už neteisėtais veiksmais gyvūnijos ištekliams padarytą žalą.
Taip pat kasmet iš asmenų, pažeidusių gyvūnijos išteklių naudojimo reikalavimus, paimama ir konfiskuojama apie 3 tūkst. pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių, iš kurių didžiąją dalį – apie 90 proc. sudaro žvejybos įrankiai ir priemonės.
Be kitų žvejybos priemonių, kasmet konfiskuojama daugiau nei 100 vandens transporto priemonių. Pažymėtina, kad pastebimai sumažėjo nustatytų neteisėtai sumedžiotų gyvūnų gabenimo atvejų skaičius. LR Administracinių teisės pažeidimų kodekse numačius transporto priemonės konfiskavimą, jei juo gabenamas neteisėtai sumedžiotas gyvūnas, 2014 m. iš šiuos pažeidimus padariusių asmenų buvo paimta 12 automobilių, o 2015 m. du kartus mažiau – tik 6 automobiliai.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas