Valstybinėms kolegijoms modernizuoti – 17,5 mln. eurų

Iki 2020 metų ES struktūrinio finansavimo etapu atnaujinama 13 valstybinių kolegijų studijų infrastruktūra atitiks moderniam studijų procesui keliamus reikalavimus. Šiam tikslui skiriama 17,535 mln. eurų.

Tobulinant koleginių studijų infrastruktūrą siekiama, kad Lietuvos aukštasis mokslas taptų kokybiškas, atviras ir modernus, kad valstybinės kolegijos būtų patrauklios Lietuvos ir užsienio studentams, kad jose būtų rengiami aukštos kvalifikacijos prie ekonomikos pokyčių lanksčiai prisitaikantys specialistai. Naujausia mokymo įranga atvers galimybes studentams mokytis ir dirbti su pažangiausiomis technologijomis, susipažinti su moderniais mokslo pasiekimais.
Šiuo metu Lietuvoje veikia regioniniu principu susiformavęs 13 valstybinių kolegijų tinklas. Šių kolegines studijas vykdančių aukštųjų mokyklų veikla tiesiogiai susijusi su konkretaus regiono poreikiais. Jose rengiami regionui reikalingi specialistai, vykdomi taikomieji moksliniai tyrimai, atliekami užsakomieji tiriamieji darbai, rengiami kvalifikacijos kėlimo kursai.
13 valstybinių kolegijų vykdys 15 studijų infrastruktūros modernizavimo projektų.
Valstybinių kolegijų infrastruktūros plėtra užtikrins geresnę švietimo ir studijų sistemos paslaugų kokybę ir prieinamumą, kolegijose bus rengiami specialistai, atitinkantys regiono ir Lietuvos ūkio poreikius. Patobulinta studijų aplinka leis efektyviau naudoti interaktyvius į studentą orientuotus studijų metodus ir modelius.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas