Apdovanoti verslo ir neįgaliųjų bendruomenės atstovai

Lapkričio 16 dieną Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai paminėti skirtame ir pirmą kartą vykusiame šventiniame renginyje „Griaunantys sienas”, globojamame socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, iškilmingai apdovanoti verslo ir neįgaliųjų bendruomenės atstovai, skatinantys neįgaliųjų integraciją į visuomenę.

Laureatai autoriniais dailininko Nerijaus Treinio sukurtais medaliais apdovanoti šešiose kategorijose. Nominacijoje „Už draugiškiausią neįgaliems bendruomenę” nugalėjo Maltos ordino pagalbos tarnyba. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuoti Alytaus miesto Putinų ir Likiškių gyvenamosios teritorijos vietos bendruomenės taryba bei Sveikatos ir integracijos klubas „Sauliukas”.
Apdovanojimas „Už pasiekimus sporte” atiteko orientacininkui, 8 kartus kurčiųjų olimpinių žaidynių čempionui Tomui Kuzminskiui. Tarp nominantų taip pat buvo Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinė bei Lietuvos vyrų golbolo komanda.
Kategorijoje „Už pasiekimus mene” laurus skynė neįgaliųjų nacionalinis „Spalvų muzikos” orkestras, nominuoti taip pat buvo liaudiškų šokių grupė „Šimtažiedis” bei Marijampolės savivaldybės neįgaliųjų draugijos ansamblis „Gija”.
„Už darbo vietos sukūrimą sau ir kitiems” nominuoti Karolis Verbliugevičius, įmonės „Matančios rankos”, UAB „Bonatus” vadovas, Justas Džiugelis, UAB „ETS LT”, VŠĮ „Baltijos ugdymo centras” vadovas, bei Svetlana Laima Zemleckienė, Neįgaliųjų Naujojo teatro vadovė, kuri ir tapo nugalėtoja.
Nominacijoje „Už atsakingą verslą ir palankias darbo sąlygas neįgaliesiems” apdovanojimas įteiktas UAB „Liregus”, taip pat nominuoti UAB „Kėdainių krovimo aikštelė” ir UAB ,,Amber pasta”.
„Už savanorystę” apdovanota Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis” vadovė Dana Migaliova. Nominuoti taip pat VŠĮ „Aktyvi Tauragė” bei Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas