Stipriausiems šalies ugniagesiams gelbėtojams įteikti Prezidentės apdovanojimai

Spalio 29 dieną Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės medaliais ir padėkomis buvo apdovanoti penki stipriausi šalies ugniagesiai gelbėtojai, kurie spalio 19-24 dienomis Montgomeryje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, vykusiame Pasaulio ugniagesių čempionate iškovoję prizines vietas. Šiuos apdovanojimus ugniagesiams įteikė Prezidentės vyriausiasis patarėjas Mindaugas Silkauskas.

„Kai po Lenkijos Respublikoje vykusio Europos stipriausiojo ugniagesio čempionato rugpjūtį lankėtės pas Prezidentę, ji liko labai sužavėta, kad ugniagesiai ne tik gelbėja gyvybes ir žmonių turtą, bet ir yra tarp stipriausių Europoje, – kalbėjo M. Silkauskas. – Ji tuomet paragino jus vykti ir į Pasaulio čempionatą Amerikoje. O šiandien ji didžiuojasi jumis, kad ir ten įrodėte, jog esate vieni stipriausių pasaulyje ir tapote prizininkais. Prezidentė siunčia jums sveikinimus, didžiuojasi jūsų pergalėmis ir linki būti pavyzdžiu, garsinant Lietuvos vardą pasaulyje.”
Padėkos buvo įteiktos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiui gelbėtojui Laurynui Urbonavičiui, Vilniaus APGV skyrininkui Mindaugui Valaičiui, Šiaulių APGV pamainos vadui Andriui Ašmontui, Kauno APGV ugniagesiui gelbėtojui Modestui Mikolaičiui, Klaipėdos APGV ugniagesiui gelbėtojui Jurgiui Rumiancevui ir komandą į Ameriką lydėjusiam Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojui Evaldui Tamašauskui.
Pasaulio čempionate Lietuvos komanda, susumavus individualius mūsų šalies ugniagesių rezultatus, užėmė trečiąją vietą. Tandemų varžybose Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesio gelbėtojo Lauryno Urbonavičiaus ir šios komandos skyrininko Mindaugo Valaičio komanda iškovojo antrąją vietą.
Ugniagesiams už puikų pasirodymą Pasaulio čempionate padėkojo ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis, teigdamas, kad darbe ugniagesiai nekonkuruoja su kolegomis, o dirba petys petin. Tačiau dalyvavimas tokiose varžybose jiems padeda profesionaliau atlikti savo pareigas.

VPGT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas