Ministrės planuose – pensijos didinimas

Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pristatė planus kitąmet didinti pensiją. Pasak ministrės, siekiant pensijas didinti nuosekliai, nuo kitų metų liepos 1 d. jos turėtų didėti vidutiniškai 6 procentais, vidutinė pensija galėtų didėti apie 16 eurų.

„Esame atviri visuomenei. Mums svarbus kiekvienas žmogus, kuris Lietuvai atidavė savo metus ir sveikatą darbais ir pasiekimais, todėl siekiame kasmet nuosekliai didinti pensiją, kaip tą padarėme ir šiemet nuo liepos 1 dienos”, – per spaudos konferenciją sakė A. Pabedinskienė.
Pasak ministrės, šalies ekonominė situacija šiuo metu yra gera, mūsų šalis pagal augimo rodiklius yra tarp pirmaujančių Europoje, tačiau pensijų srityje Lietuva nėra tarp lyderių, todėl susiklosčius palankioms ekonominėms sąlygoms būtina nuosekliai didinti pensijas.
A. Pabedinskienė taip pat atkreipė dėmesį, kad Seimui priėmus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymą dėl pensijų indeksavimo, nuo 2017 m. pensijos būtų automatiškai peržiūrimos kasmet ir didinamos priklausomai nuo Darbo užmokesčio fondo augimo.
Ministrė pabrėžė, jog įtakos pensijų didinimui turi ne tik pastaruoju metu didėjantis dirbančių žmonių skaičius, darbo užmokesčio didėjimas, gerėjanti situacija pensijų socialinio draudimo srityje, bet ir tai, kad ekonomikos sunkmečiu sumažintų pensijų kompensavimas vykdomas ne iš „Sodros”, bet iš valstybės biudžeto lėšų.
Ministrė akcentavo, kad šiam pensijų kėlimui iš „Sodros” biudžeto reikėtų 75 mln. eurų, o iš valstybės biudžeto – 10 mln. eurų.
Pasak M. Sinkevičiaus, pinigų pensijų socialiniam draudimui per 2015 metus ketinama surinkti maždaug 51 mln. eurų daugiau negu išmokama pensijų. Šiemet ketinama surinkti 2,71 mlrd. eurų pensijų socialinio draudimo įmokų. Skaičiuojama, kad daugiau kaip 800 tūkst. pensijų gavėjų  bus išmokėta 2,659 mlrd. eurų.
Kitąmet planuojama surinkti 2,799 mlrd. eurų pensijų socialinio draudimo įmokų, o išlaidoms būtų skirta 2,756 mlrd. eurų.

SADM inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas