Pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ – Lietuvos nacionalinė diena

Milane, Italijoje, Lietuvos vardas skamba kaip niekada garsiai. Šiandien, liepos 16 dieną, pasaulinėje parodoje „EXPO 2015″ yra minima Lietuvos nacionalinė diena.

Oficiali ceremonija prasidėjo nuo Italijos ir Lietuvos himnų giedojimo, vėliau iškilminga eisena žengė pagrindiniu parodos taku nuo scenos iki mūsų šalies paviljono. Jame Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę ir aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką pasitiko Lietuvos paviljono komanda, kuri jau daugiau nei du mėnesius ruošėsi šiam renginiui.
Nacionalinė diena – tai bene svarbiausias renginys kiekvienai šaliai, kuri dalyvauja „EXPO 2015 parodoje. Lietuvos nacionalinės dienos metu „EXPO 2015″ parodoje daugiausia kalbama apie šalies kulinarinį paveldą, taip pat pristatomi geriausi maisto produktai. Parodos lankytojai gali mėgautis juoda duona, varškės sūriais su medumi, šakočiais, paragauti lietuviško midaus. „Manau, kad apie Lietuvą šiandien išgirs visi „EXPO 2015″ lankytojai, tikiuosi, kad daugelis jų užsuks ir paragaus mūsų lietuviškų produktų. Kiekviename jų yra dalelė Lietuvos šilumos, kuria norėtume pasidalyti su Milano svečiais ir gyventojais”, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
„EXPO 2015″ vyks šešis mėnesius, iki spalio 31 dienos. Visą tą laiką parodoje veiks nuolatinė produktų ekspozicija, bus pristatomi Lietuvos mokslininkų išradimai maisto technologijų ir žemės ūkio srityje. Lietuvos dalyvavimas parodoje Milane leis pristatyti Lietuvos turizmo, investavimo ir eksporto galimybes, ekonomikos ir mokslo laimėjimus, šalies kultūrą, padės stiprinti dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius. Šis projektas – tai bendras Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų darbas.  Planuojama, kad per pusę metų Lietuvos paviljoną aplankys 2–3 milijonai svečių.
Gegužės 1-ąją prasidėjusi bene didžiausia tarptautinė paroda ,,Expo 2015″ prikausto viso pasaulio dėmesį. Pirmoji paroda buvo surengta 1851 metais Londone. Apkeliavusi bene visą pasaulį, šiemet ji rengiama Italijos mados sostinėje Milane. Parodoje dalyvauja 145 pasaulio valstybės, 3 tarptautinės organizacijos, 13 nevyriausybinių organizacijų.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas