Ministrė A. Pabedinskienė: „Turime pasirūpinti, kad vaikai mokykloje būtų pavalgę“

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė ir suinteresuotoms institucijoms derinti pateikė Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisas, kuriomis siūlo nemokamą maitinimą skirti visiems mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo ar pagal pradinio ugdymo programas, nepriklausomai nuo šeimos gaunamų pajamų.

„Tinkama mityba vaikui augant ir vystantis yra ypač svarbi, todėl siekiame, kad patiems mažiausiems mokykloje būtų užtikrinti visaverčiai pietūs, nepriklausomai nuo šeimos pajamų. Tai taip pat leis mažinti socialinę atskirtį ir diferenciaciją tarp vaikų”, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.
Priėmus šias pataisas, nemokamą maitinimą papildomai gautų 94 tūkst. mokinių, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo ar pagal pradinio ugdymo programas.
Siekiant išvengti administracinės naštos, šiems mokiniams nemokamas maitinimas būtų skiriamas be atskiro kreipimosi (prašymo). Jeigu parama mokiniui nebūtina, jos būtų atsisakoma informavus mokyklos administraciją.
Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisomis taip pat siekiama padidinti mokinio reikmenims įsigyti (įskaitant pirkimo pridėtinės vertės mokestį) skiriamų lėšų dydį nuo 1,2 iki 1,5 BSI (nuo 45,6 iki 57 eurų). Tai siūloma įvertinus Lietuvos statistikos departamento teikiamą informaciją apie vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčius bei atsižvelgiant į tai, kad mokiniams iš mažas pajamas gaunančių šeimų skiriama suma mokinio reikmenims įsigyti nesikeitė nuo 2007 metų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas