Naujas sezonas zoologijos sode – nauji gyvūnai

Praėjusį savaitgalį Lietuvos zoologijos sodas lankytojus pakvietė į naujo sezono atidarymą. Jų laukė naujos gyvūnų ekspozicijos.

Naujausi gyventojai – tai skunkų albinosų pora, palšasis grifas, keturios vandeninės agamos ir ilgai laukti miškiniai katinai, atgabenti į Kauną prieš savaitę iš Vokietijos ir Olandijos zoologijos sodų. Šie katinai, kuriuos prof. Tadas Ivanauskas pavadino vilpišiais, Lietuvos miškuose išnyko XIX a. Kitose šalyse, net labiau urbanizuotose nei Lietuva, pavyzdžiui, Vokietijoje, Slovakijoje, Lenkijoje, šie plėšrūnai tebegyvena laisvėje.

Zoologijos sodo lankytojai dabar gali susipažinti su vandeninėmis agamomis – šių roplių ekspozicija jau įrengta. Miškinius katinus ir skunkus šiuo metu dar stebi veterinarai ir gyvūnų prižiūrėtojai, tačiau jie puikiai jaučiasi savo naujuose namuose. Infekcinių ligų pavojui išvengti nauji gyvūnai kol kas dar laikomi atskirai nuo senbuvių.

Naująjį sezoną zoologijos sodas pradeda dar su keliais naujais neseniai atgabentais gyvūnais. Naminių gyvūnų kiemelio ekspozicija praturtėjo retos veislės avimi – Šveicarijos juodanose iš Latvijos ir įspūdingomis rudosiomis antimis iš Varšuvos. Mainais iš Lietuvos zoologijos sodo į Amsterdamo ir Mierlo (Olandija) zoologijos sodus išvyko trys rausvųjų pelikanų jaunikliai ir devyni auksiniai fazanai.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas