Šiandien prasidėjusi knygų mugė kvies išpainioti detektyvinių istorijų pinkles

Vasario 19 dieną, ketvirtadienį, 10 val. „Litexpo” parodų centre prasideda 16-oji Vilniaus knygų mugė. Mugės atidaryme dalyvaus ir svečius pasveikins kultūros ministras Šarūnas Birutis. Tą pačią dieną 12 val. ministras apdovanos Gražiausių metų knygų konkurso nugalėtojus.

Istorija įdomesnė, kai ji – detektyvas, sako Vilniaus knygų mugės rengėjai ir šių metų mugės tema skelbia detektyvą. Detektyvas – tai žanras, kurį labai mėgsta skaitytojai ir kurio populiarumas neslūgsta, sako rengėjai. Mugėje vyks detektyvinių knygų pristatymai, susitikimai su autoriais, diskusijos, skirtos detektyvo žanro raidai.
„Šiemet atsigręšime į detektyvą, kuris yra nenušaunamas ir mėgstamas skaitytojų. Kaip detektyviniuose romanuose gausu pinklių, taip mugėje bus ir siurprizų – lankytojai turės dalyvauti, kurti tą istoriją”, – sako „Litexpo” parodų grupės vadovė Milda Gembickienė.
Šių metų mugėje naujausias knygas pristatys lietuvių autoriai: Dalia Staponkutė, Kristina Sabaliauskaitė, Agnė Žagrakalytė, Kęstutis Navakas, Undinė Radzevičiūtė ir kiti. Į mugę atvyks keliolika svečių iš užsienio. Tarp jų – romanų „Veneros plaukas” ir „Laiškų knyga” autorius Michailas Šiškinas, detektyvų autorė iš Suomijos Salla Simukka, taip pat lenkų literatūrologas Andrzejus Franaszekas, knygos „Miloszas. Biografija” autorius.
Ką tik pasirodė šios knygos leidimas lietuviškai, mugėje vyks susitikimas su autoriumi, knygos pristatymas. Šį darbą, trukusį dešimtmetį, – parašyti išsamiausią jo biografiją – autoriui patikėjo pats Czeslawas Miloszas.
Knygų mugė tradiciškai  truks nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Mugėje veiks ir LRT studija, daugelis televizijos ir radijo laidų bus tiesiogiai transliuojamos iš šios studijos, taip pat ir knygų pristatymai, susitikimai su rašytojais.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas