Magistralinis kelias Vilnius–Utena laukia palaiminimo Seime

„Saugus eismas – mūsų prioritetas, todėl darome viską, kad Lietuvos keliai, ypač taip intensyviai eksploatuojami kaip Vilnius–Utena, būtų kuo greičiau rekonstruoti ir nekeltų nė menkiausios grėsmės eismo dalyviams”, – šiandien Susisiekimo ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) būdu numatomo įgyvendinti projekto „Kelias Vilnius–Utena” tikslas – rekonstruoti nepatenkinamos kokybės kelio ruožus ir užtikrinti nuolatinę jų priežiūrą. Planuojama, kad projektas apims kelio važiuojamosios dalies rekonstrukciją (trukmė 3 metai, kartu su projektavimu) ir nuolatinę kelio priežiūrą (10 metų). Praėjus 10-čiai metų nuo kelio rekonstrukcijos pabaigos, numatytas paprastasis kelio remontas.

Projekto apimtis – magistralinio kelio A14 Vilnius–Utena ruožas nuo 21,50 iki 93,65 km (72,15 km). Partnerystės sutarties laikotarpis – 13 metų.

Šių metų liepos 9 d. projektui pritarė Vyriausybė, jis dar bus svarstomas Seime. Jei parlamentarai pritars projektui, bus pradėtos viešojo pirkimo procedūros.

Viešąjį konkursą laimėjęs ir partnerystės sutartį pasirašęs privatus subjektas įsipareigotų atlikti kelio ruožų projektavimo, rekonstrukcijos ir dangos stiprinimo bei priežiūros darbus. Darbus finansavusiam privačiam verslui valstybė pinigus išmokėtų dalimis.
Po rekonstrukcijos pagerės kelio dangos kokybiniai parametrai, sumažės kelio priežiūros išlaidos, transporto priemonių eksploatacijos kaštai ir laiko sąnaudos, vairuoti bus ne tik patogiau, bet ir saugiau.

Atsižvelgiant į avaringumo šiame kelyje situaciją ir sunkumus, kuriuos šiuo metu patiria vairuotojai, bus siekiama projektą įgyvendinti per kuo trumpesnį laiką. Statybos darbus numatoma pradėti 2016 m., baigti – 2019 m.

Susisiekimo ministerijos planuojamas projektas „Kelias Vilnius–Utena” yra antrasis projektas, numatomas įgyvendinti VPSP būdu. Pirmasis sumanymas – Palangos aplinkkelio tiesimo ir eksploatacinės priežiūros vykdymo projektas – jau sėkmingai įgyvendinamas.

Nuotraukoje (š kairės į dešinę): Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Skirmantas Skrinskas, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir ministro patarėjas Ričardas Slapšys.

Susisiekimo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas