Teikiama humanitarinė pagalba Ukrainai

Lietuvos Respublikos Vyriausybės pavedimu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos rengia antrąją humanitarinės pagalbos siuntą Ukrainos gyventojams. Rugpjūčio 27 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas iš NATO Pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms planavimo Krizių valdymo skyriaus (CEP CME) gavo Ukrainos tarptautinės pagalbos prašymą, kuriame prašoma priemonių užtikrinti būtiniausias gyvenimo sąlygas dėl kovų bei susirėmimų iš Donetsko ir Luhansko sričių perkeltiems Ukrainos gyventojams. Jų yra daugiau kaip 190 tūkstančių.

Iš valstybės rezervo į Ukrainą planuojama nugabenti reikalingų priemonių įkurti stovyklą šimtui evakuotų gyventojų. Šioje siuntoje – miegmaišiai, palapinės, sulankstomosios lovos, generatoriai, krosnelės, pledai, termosai ir kt. Siuntinio vertė – apie 64 tūkst. eurų.
Su Krašto apsaugos ministerija sutarta, kad kartu su šiuo kroviniu bus nugabentos ir VšĮ „Aspectus Memoria” iš gyventojų surinktos įvairios priemonės, kurios šiuo metu labai reikalingos Ukrainos gyventojams. Krovinys bus gabenamas dviem sunkvežimiais. Jį lydės logistikos ir vertinimo ekspertai.
Planuojama, kad sunkvežimiai iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Valčiūnuose, Vilniaus rajone, į Ukrainą išvyks rugsėjo 3 d. 15.30 val.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas