Meilės Lukšienės premijos laureatu tapo istorijos mokytojas Arnas Zmitra

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ministras Algirdas Monkevičius paskelbė naują švietimo reformos pradininkės, mokslininkės Meilės Lukšienės premijos laureatą. Premiją komisija šiemet skyrė Raseinių Šaltinio progimnazijos istorijos mokytojui Arnui Zmitrai.

„Įkvepianti laureato biografija – viena iš sėkmės istorijų, nuostabu, kad šis jaunas mokytojas taip įsipareigojęs savo kraštui, prisideda prie jo klestėjimo, o jo pagalba užsienio lietuviams galbūt paskatins grįžti ne vieną tautietį”, – sveikindamas premijos laureatą sakė ministras Algirdas Monkevičius, pridurdamas, kad kasmet skirdami Meilės Lukšienės premiją jaunam mokytojui ją pagerbiame pačiu geriausiu būdu.

Arnas Zmitra, 2012 metais baigęs Raseinių Šaltinio vidurinę mokyklą, Vilniaus universitete studijavo kultūros istoriją ir antropologiją, kaip gretutinę studijų kryptį pasirinkdamas ir pedagogiką, taip pat baigė kultūros ir turizmo studijas VDU  ir įgijo paveldosaugos magistro diplomą. Studijuodamas ketvirtame kurse pedagoginę praktiką atliko Romos lituanistinėje mokykloje „Bitutė”, pernai dirbo Australijos Melburno lituanistinėje mokykloje.
Šaltinio progimnazijoje istorijos mokytoju Arnas Zmitra dirba nuo 2016 metų. Iniciatyvus jaunas mokytojas organizuoja istorinius konkursus ir protmūšius, vadovauja jaunimo organizacijoms, rengia įvairius projektus. Šiemet A. Zmitra tapo Raseinių rajono jaunimo reikalų tarybos nariu.
Arnas nenustoja mokytis ir plėsti savo akiratį – 2016 m. įgijo gido kvalifikaciją, parengė individualius maršrutus ir pradėjo organizuoti pirmas ekskursijas Raseinių mieste ir rajone, skatindamas raseiniškius geriau pažinti savo kraštą. Tais pačiais metais jis dalyvavo projekte „Misija Sibiras” Igarkoje. Ekspedicijos medžiagą kartu su kitais projekto dalyviais pristatė Italijoje – Romoje ir Milane. Šiemet vasarą jis stažavosi Jeruzalės Yad Vashem muziejuje.
„Tikrai nesu idealus mokytojas, dar mokausi iš kitų. Šiandien čia susipažinęs su šešiolika puikių žmonių, po visų mūsų pasikalbėjimų, aš galvoju, kad švietimo rytojus yra tiesiog nuostabus”, – po apdovanojimo įteikimo sakė laureatas.
Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 17 mokytojų (9 vyrai ir 8 moterys) iš Joniškio, Alytaus, Raseinių rajonų, Kauno, Vilniaus, Trakų.
Premijos dydis – 4560 Eur. Ministerijos įsteigta 2010 m., ji teikiama kasmet jauniems mokytojams, ne vyresniems nei 35 m. Premija siekiama įprasminti daktarės M. Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti Meilės Lukšienės idėjas ir dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje. Šiuo metu yra 9 Meilės Lukšienės premijos laureatai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas