Lietuvos rinktinė išlydėta į Specialiąją olimpiadą

Kovo 7 dieną Kūno kultūros ir sporto departamente įvyko Lietuvos rinktinės išlydėtuvės į Specialiosios olimpiados vasaros žaidynes. Išlydėtuvėse dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

„Džiugu, kad Lietuvos atstovai jau aštuntą kartą vyksta į Specialiąją olimpiadą, kurios tikslas – ne tik nugalėti, bet ir skatinti siekti pergalių. Linkime kuo daugiau pergalių ir olimpiadoje, ir kasdieniame gyvenime”, – sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris T. Daukantas.

XV specialiosios olimpiados vasaros žaidynės vyks 2019 m. kovo 7–23 d. Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabyje. Lietuvai Specialiojoje olimpiadoje atstovaus 26 sportininkai, kurie varžysis septyniose sporto šakose: lengvosios atletikos, futbolo, plaukimo, stalo teniso, sunkiosios atletikos, bočios, irklavimo.
Planuojama, kad 24-ų sporto šakų varžybose rungsis daugiau kaip 7 000 sportininkų iš 170 pasaulio valstybių.
XIV specialiosios olimpiados vasaros žaidynėse, vykusiose 2015 m. Los Andžele (JAV), Lietuvos sportininkai iškovojo 21 medalį.
Specialioji olimpiada, skirta sutrikusio intelekto žmonėms, rengiama nuo 1968 m. Specialiosios olimpiados tikslas – skatinti intelekto sutrikimus turinčius asmenis ne tik sportuoti, bet ir aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas