M. Lukšienės mokslo premijos laureatė Ramutė Bruzgelevičienė

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius šiandien ministerijoje pasveikino švietimo reformos tyrėją Ramutę Bruzgelevičienę ir įteikė  plaketę su ministerijos vaizdu. Doc. dr. Ramutė Bruzgelevičienė yra išrinkta 2018 m. Meilės Lukšienės mokslo premijos laureate.

„Šia mokslininke žavimės daugybę metų. Imponuoja, kad ji labai prasmingai tęsia Meilės Lukšienės idėjas, nukreipia jas į dabartines aktualijas. Meilė Lukšienė iškėlė mintį, kad Lietuvoje negali būti  nuošaly palikto vaiko, nesėkmingos mokyklos. Ir ne kontrole tai reikia pasiekti, bet žmones uždegant, motyvuojant, padedant”, – sveikindamas laureatę sakė ministras Algirdas Monkevičius, prisipažinęs, kad su R. Bruzgelevičiene teko pabendrauti ir Meilės Lukšienės namuose.

Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos mokslininkei doc. dr. Ramutei Bruzgelevičienei 2018 m. Meilės Lukšienės mokslo premiją Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas skyrė už monografijas ir taikomuosius Lietuvos švietimo tyrimus 1988–2014 m. Premija, kuri skiriama antrą kartą, mokslininkei buvo įteikta Lietuvos mokslų akademijoje gruodžio pabaigoje.
Doc. dr. R. Bruzgelevičienė – žurnalistė, aktyvi atkurtos Lietuvos valstybės švietimo reformos dalyvė, tyrėja, Meilės Lukšienės mokslinių darbų skleidėja, jos atminimo įamžintoja. Apgynusi mokslų daktaro disertaciją „Lietuvos švietimo reforma ugdymo paradigmų kaitos aspektu 1988–1997″, išleido monografiją „Lietuvos švietimo kūrimas 1998–1997″. Tai pirmasis fundamentalus mokslinis teorinis tokio pobūdžio darbas. Jame yra unikalių, niekur kitur neskelbtų rankraščių, vykusių diskusijų protokolų, atsiminimų, įrašų.
2018 metais R. Bruzgelevičienei Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas