Aplinkosaugininkai mokėsi saugaus elgesio ant ledo

Vasario 12 dieną Jurbarko rajone ant Viešvilėje esančio tvenkinio ledo vyko pratybos „Saugus elgesys ant ledo“, kuriose dalyvavo Alytaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Utenos, Vilniaus ir Kauno valdybų aplinkos apsaugos pareigūnai.

Į pratybas taip pat atvyko ir bendradarbiaujančių institucijų atstovai iš Pagėgių rinktinės Viešvilės ir Bardinų pasienio užkardų, Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų 205 kuopos bei Lietuvos Šaulių sąjungos.
Per vykusias pratybas kiekvienas dalyvis galėjo pabandyti išlipti iš eketės, naudodamasis smaigais ir be jų. Pareigūnai įsitikino, kad smaigai padeda gerokai lengviau išsigelbėti ir gali sutaupyti kelias pačias brangiausias minutes. Taip pat į renginį susirinkę pratybų dalyviai mokėsi, kaip gelbėti įlūžusį žmogų, suteikti pirmąją pagalbą sušalusiam žmogui bei kaip reikia elgtis pačiam patekus į tokią situaciją.
Pratybas vedė ir savo patirtimi dalijosi Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės oro operacijų grupės sraigtasparnių eskadrilės gelbėtojų skyriaus vyresnysis seržantas Mindaugas Vaitkus kartu su vyresniuoju seržantu Juru Grigaliūnu.

Aplinkos apsaugos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas