Sulaikytas prabangus BMW su kanapių ir kokaino kontrabanda

Pirmadienį muitininkų patrulis Juragiuose (Kauno r.) sulaikė automobilį BMW X6. Mašiną vairavęs Rusijos pilietis sakė lankęs gimines Lenkijoje, bet pareigūnus nustebino vasarinė jo apranga. Patikrinus BMW rentgeno kontrolės sistema, jo dugne įrengtose slėptuvėse aptikta 3,7 kg kokaino ir 25 kg marihuanos kontrabanda. Kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – daugiau nei pusė milijono eurų.

Pirmadienį sustiprintą kontrolę kelyje Kaunas – Marijampolė vykdęs Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės patrulis Juragių miestelyje sustabdė link Kauno važiuojantį automobilį BMW X6.

Vairuotojas, latvių tautybės Rusijos pilietis R. T., sustabdytas labai susijaudino, sakėsi grįžtantis iš kelionės į Lenkiją, Gdanską, kur lankė gimines. Be to, iškart pasiteiravo ar pareigūnai neturi su savimi vaistinėlės (nors tokią turėjo ir savo mašinoje), mat jis jaučiasi blogai ir turi problemų su širdimi.
Tuo metu automobilį apžiūrinėjusių muitinės kinologų šuo aktyviai susidomėjo BMW X6 dugnu. O pareigūnai atkreipė dėmesį, kad vairuotojas apsirengęs itin lengva apranga – su trumparankoviais vasariniais marškinėliais, be kojinių ir t. t. Be to, mašinos bagažinėje buvo pilna prekių su etiketėmis, kuriose kainos nurodytos eurais.
Nusprendus BMW detaliai patikrinti rentgeno kontrolės sistema Kybartuose, R. T. elgesys tapo dar keistesniu, o pareigūnai rimtai susirūpino žmogaus sveikata, nes vairuotojas net ėmė alpti.
Vis dėlto patikrinimo R. T. išvengti nepavyko: jo metu buvo nustatyta, kad automobilio dugne įrengtos slėptuvės, iš kurių pareigūnai ištraukė 12 paketų su kokainu (iš viso 3,7 kg) ir 109 paketus su marihuana (25 kg).
Bendra sulaikytų kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – 620 tūkst. eurų. Muitininkai taip pat sulaikė ir 2018 m. pagamintą BMW X6 (jo vertė apie 100 tūkst. eurų).
Dviem paroms buvo sulaikytas ir Rusijos pilietis, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl labai didelio kiekio narkotikų kontrabandos. Įtariamajam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Kauno apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl R. T. suėmimo.
Tai jau antras didelis narkotikų kontrabandos sulaikymas šiemet Lietuvos muitinėje. Vasario 1 dieną ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu sustabdžius Rusijos piliečio vairuojamą „Volkswagen”, mašinoje aptikta beveik 72 kg hašišo.

Muitinės kriminalinės tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas