S. Skvernelis pristatė naują ministrą Algirdą Monkevičių

Sausio 15 dieną Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje pristatė švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių. Ministerijai jis vadovaus ketvirtą kartą.

Premjeras linkėjo ministrui rinktis aktyvios veiklos, bendravimo ir švietimo bendruomenės telkimo kelią, pelnyti visuomenės palaikymą.

„Ateinu su nuostata – tartis su visa švietimo bendruomene. Ne vadovauti, o stebėti, patarti, padėti. Tai nėra lengva, ypač šiais, rinkimų metais. Bet sustoti šiandien jokiu būdu negalime, reikia eiti į priekį. Viliuosi, kad tapsime bendraminčiais. Kiekviena diena yra didelė dovana, o pats didžiausias stebuklas – žmogus, jo augimas. Švietimas turi visas priemones, padedančias jam augti. Manau, mums pavyks įgyvendinti Vyriausybės planus, ir numatyti rezultatai bus pasiekti. Stengsimės judėti į priekį ir sukurti palankią nuotaiką švietimo bendruomenėje – daugiau pasitikėjimo ir  bendradarbiavimo”, – sakė ministras A. Monkevičius.
Algirdas Monkevičius gimė 1956 m. kovo 29 d. Rietave. Šiaulių pedagoginiame institute įgijo matematikos ir fizikos mokytojo specialybę. Yra dirbęs mokytoju, švietimo skyriaus vedėju, mokyklos direktoriumi, buvo Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas, Seimo narys, 2015–2019 m. Mykolo Romerio universiteto rektorius. Švietimo ir mokslo ministro pareigas prieš tai ėjo 2000–2001, 2001–2004 ir 2006–2008 m.
Algirdo Monkevičiaus šeimoje užaugo trys vaikai – duktė ir du sūnūs, žmona Jovita taip pat yra pedagogė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas