„Šimtmečio dovanų“ savanoriai Lietuvai skyrė daugiau nei pusę milijono valandų

Gruodžio 3 dienos Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyko padėkos vakaras, į kurį susirinko daugiau nei keturi šimtai savanorių iš visos Lietuvos, paskyrusių savo laiko Lietuvai – įvairioms savanorystės veikloms. Filharmonijoje vyko vieno iš kertinių valstybės atkūrimo šimtmečio projektų „Šimtmečio dovanos“ finalinis renginys.

Vos kiek daugiau nei prieš metus startavęs „Šimtmečio dovanų” projektas suvienijo daugiau nei 400 000 žmonių, kurie Lietuvai padovanojo daugiau nei 1000 dovanų, o savanorystei skyrė daugiau nei 500 000 tūkstančių valandų. Savanoriai visoje Lietuvoje kūrė gražesnę aplinką, tvaresnę bendruomenę, dalijosi savo žiniomis su kitais, rūpinosi jų aplinkoje gyvenančiais neįgaliaisiais, sergančiais, vienišais senjorais, vaikais, nepasiturinčiomis šeimomis, skirdami savo dėmesį ir laiką.

Susirinkusius savanorius į šventinį padėkos vakarą pasveikino projekto „Šimtmečio dovanos” globėjas Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.
„Savo savanoriška veikla visus šiuos metus Jūs ne tik dovanojote dėmesį ir viltį šalia esantiesiems, atlikote daugybę gerų darbų savo bendruomenėms, bet ir prisidėjote prie sąmoningesnės visuomenės ir stipresnės valstybės kūrimo. Kviečiu visus ir toliau kartu kurti gražesnę, artimesnę ir stipresnę Lietuvą, nes aktyvūs ir atsakingi piliečiai – didžiausias mūsų valstybės turtas”, – sakė premjeras.
Renginio metu savo mintimis apie savanorystę ir jos prasmę pasidalijo kunigas Algirdas Toliatas, kurio iniciatyva buvo prikelta Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, kur kone kasdien rengiamos parodos, švietimo ir bendruomenės renginiai, puoselėjamos ir skatinamos savanorystės tradicijos.
„Daryti gerus darbus reikia gerai ir nuolatos. Kai mes darome gerus darbus, pirmas atlygis mums yra tie patys geri darbai, kurie tampa mūsų dalimi. Mes patys tampame tuo, ką darome, kuo dalijamės su kitais, todėl jūsų savanorystės darbai liudija, kad jūs esate patys geriausi Lietuvos šimtmečio ambasadoriai. Kviečiu nesustoti ir toliau daryti gerus darbus”, – kalbėdamas apie savanorystę sakė A. Toliatas.
Projekte „Šimtmečio dovanos” dalyvavo ir įvairias savanorystės veiklas įgyvendino keli tūkstančiai  nevyriausybinių ir verslo organizacijų, švietimo įstaigų, bendruomenių. Šis projektas skatino puoselėti bendruomenės, kolektyvo, organizacijos ar individualių iniciatyvių savanorystės tradicijas.
Pasak savanorės Astos Jūrėnaitės, kuri yra „Sidabrinės linijos” savanorė ir savo laiką skiria bendravimui telefonu su garbaus amžiaus senoliais, ji dažnai iš aplinkinių išgirsti klausimą, kodėl ji savanoriauja ir skiria savo brangų laiką kitiems. Savanorė sako, kad savanoriška veikla dovanoja daug džiugių akimirkų.
„Paprastas bendravimas kasdieninėmis temomis su senoliais, skiriamas dėmesys yra be galo svarbus jiems ir visada jų laukiamas. Nuoširdus bendravimas užmezga ilgalaikius draugystės saitus, dovanoja bendrystės jausmą. Laiko savanorystė niekada nebūna per daug, nes jis sugrįžta”, – pasakodama apie savanorystės patirtis sakė A. Jūrėnaitė.
„Šimtmečio dovanos” – vienas svarbiausių Valstybės atkūrimo šimtmečio projektų, kuris jau antrus metus iš eilės kvietė skirti savo laiką bendruomenei ir šaliai, prisidėti prie savanorystės skatinimo.
Projektas kvietė padėti savanorystės iniciatyvoms augti, pritraukti daugiau žmonių, paskatinti kurtis naujas savanorystės tradicijas bendruomenėse, kaimynystėse, kolektyvuose ar šeimose. Daugiau savanorių – daugiau dovanų Lietuvai, gražesnė mūsų valstybės šventė.

Parengė marius GURSKAS

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas